طرز تهیه خورش زرشک آلو اصیل مازندرانی؛ خوشمزه و لذیذ

به گزارش سبزوار امروز، یکی از لذیذترین خورشهای ایرانی، خورش زرشک آلوست. طعم و مزه این خورشت فوق العاده است. استفاده این خورش بستگی به سلیقه و ذائقه افراد دارد. این خورش ترش و شیرین، به اصطلاح می توان گفت دارای طعم ملس است و مانند خورش غوره مسما هواداران زیادی دارد.

طرز تهیه خورش زرشک آلو اصیل مازندرانی؛ خوشمزه و لذیذ

مواد لازم

پیاز 1 عدد

آلو بخارا 250 گرم

زرشک نصف استکان

رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری

نمک 1 قاشق چایخوری

زردچوبه 1 قاشق مرباخوری

زعفران دم شده 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

1- ابتدا پیاز را پوست بگیرید و با یاری رنده با دنده ریز رنده کنید. قابلمه ای را آماده کنید و روغن کمی در آن بریزید و بعد از اینکه روغن داغ شد پیاز رنده شده را درون آن ریخته و با شعله پایین حرارت تفت دهید.

2- زمانی که پیاز طلایی شد تکه های مرغ را که از قبل شسته بودید را به پیاز اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا به آرامی همراه با پیاز تفت داده شوند.

3- برای اینکه بوی ضحم مرغ گرفته گردد بیشتر تفت داده گردد. زمانی که مرغ و پیاز تقریبا سرخ شدند (کمی) رب را اضافه کنید و داخل روغن خوبهم بزنید تا رنگ و لعاب بهتری به مرغتان بدهد.

4- در این مرحله بسیار کم نمک و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید و آلو بخارا را که از قبل شسته و خیسانده بودید را به مرغ اضافه نموده و مقدار دو الی سه لیوان آب بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا مرغ جا بیوفتد.

5- البته قبل از جوش آمدن آب شعله گاز را بیشتر کنید و بعد از جوش آمدن آب شعله گاز را کم کنید تا خورشت به آهستگی قل بخورد.

6- اضافه کردن آلو بخارا باعث غلظت و جا افتادگی خورشت خواهد شد. بعد از یک ساعت مرغ را چک کنید و زمانی که مرغ پخته شد و آلو ها به خورشت غلظت دادند زعفران آب شده را اضافه کنید.

7- یک ربع قبل از اینکه خورش را بکشید در صورت تمایل دو قاشق غذاخوری شکر به خورشت اضافه کنید. خورشت طعم شیرینی کمی به خود می گیرد.

8- در مرحله آخر زرشکی را که از قبل شسته بودید را با کمی کره تفت دهید و به اندازه یک قاشق مرباخوری زعفران آب شده اضافه کنید و زمانیکه خورش را داخل ظرف کشیدید از زرشک روی مرغ ها بریزید.

بسیار لذیذ و در کنار برنج آبکش شده زعفرانی دلچسب خواهد بود.

نکات طرز تهیه خورش زرشک آلو:

در صورت تمایل می توانید دو حبه سیر رنده شده داخل پیاز در حال سرخ شدن بریزید طعم خوبی خواهد گرفت.

می توانید دارچین و کمی فلفل سیاه به مرغ در حال تفت دادن بیافزایید تا مرغ طعم بهتری بگیرد.

پیاز باعث خوش طعم شدن مرغ خواهد شد پس اگر تمایل داشتید می توانید پیاز را بیشتر کنید.

بجای مرغ از گوشت بوقلمون یا گوشت گوسفندی هم می توانید بهره ببرید.

چون خورش دارای طعم ترش و شیرین است بهتر است از نمک بسیار کمی بهره ببرید و افراد دیابتی به جای شکر می توانند از رب انار استفاده نمایند.

زرشک را هم بعد از تفت دادن در کره یا روغن می توانید داخل آب مرغ بریزید، ولی بهتر است در آخر بریزید و با چند تا قل زدن کوچک شعله گاز را خاموش کنید.

اگر از آلو قیسی استفاده می کنید آلو و زرشک را با هم در روغن تفت دهید و به خورش بهره ببرید، اما بهتر است آلو و زرشک را در آخر به خورش اضافه کنید تا از آلو در اثر پخت له نگردد. در صورتیکه تمایل نداشتید خورشت شما قرمز باشد می توانید فقط از زعفران بهره ببرید و رب را حذف کنید.

خورش آلو زرشک باید کم آب باشد و هر چه آلو زیادتر ریخته گردد غلظت و طعم بهتری خواهد گرفت.

بجای تکه های مرغ می توانید از فیله مرغ هم بهره ببرید و بجای رب از گوجه پودر شده بهره ببرید همه این نکات بدلخواه است.

بهتر است برای خیساندن زرشک ابتدا آن را داخل صافی بریزید و بعد صافی را داخل کاسه آب بگذارید تا خاک آن گرفته گردد.

این غذای شیک و خوشمزه را در منزل برای ناهار درست کنید و در کنار خانواده سرو کنید.

منبع: گردشبان
انتشار: 1 تیر 1400 بروزرسانی: 1 تیر 1400 گردآورنده: sabzevartoday.ir شناسه مطلب: 2040

به "طرز تهیه خورش زرشک آلو اصیل مازندرانی؛ خوشمزه و لذیذ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش زرشک آلو اصیل مازندرانی؛ خوشمزه و لذیذ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید