طرز تهیه رب پلو شیرازی مجلسی با مرغ مرحله به مرحله

به گزارش سبزوار امروز، رب پلو شیرازی یکی از اصیل ترین غذاهای محلی شیراز است که برای تهیه آن از مغز گردو، کشمش، مرغ و رب انار استفاده می گردد. رب پلو را برای شام و ناهار و یک غذای ایده آل است. در این مقاله از در می توانید با طرز تهیه رب پلو شیرازی و همه فوت و فن های درست کردن این لذیذ و خوشمزه که جزو است آشنا شوید.

طرز تهیه رب پلو شیرازی مجلسی با مرغ مرحله به مرحله

مواد لازم برای تهیه رب پلو شیرازی (برای 6 نفر)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
برنج4 لیوان فرانسوی دسته دار
گوشت مرغ (فیله یا سینه مرغ)500 گرم
رب انار2 تا 3 قاشق غذاخوری
مغز گردو200 گرم
کشمش پلویی100 گرم
پیاز (برای پیاز داغ)3 عدد میانه
شکر1 قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه مقدار دلخواه
چوب دارچین1 تکه
روغن مایع سرخ کردنیبه مقدار لازم
زعفران (دم نموده غلیظ)به مقدار دلخواه
سیب زمینی یا نان لواشبه مقدار لازم برای ته دیگ
ماستبرای سرو کنار رب پلو

مدت زمان آماده سازی مواد: 45 دقیقه

مدت زمان پخت رب پلو شیرازی: 45 دقیقه

مراحل طرز تهیه رب پلو شیرازی مجلسی

رب پلو شیرازی یکی از محبوب ترین غذاهای سنتی در استان فارس است که مواد اولیه آن شباهت زیادی به دارد. در طرز تهیه این غذا از تکه های مرغ و رب انار () استفاده می گردد. در ادامه می توانید با مراحل طرز تهیه رب پلو شیرازی آشنا شوید.

مرحله اول؛ برنج را بخیسانید

در اولین مرحله از طرز تهیه رب پلو شیرازی باید برنج را بشویید و در یک ظرف آب بریزید برای حدود 2 ساعت در آب و نمک بخیسانید.

در صورت تمایل می توانید برنج و نمک را به صورت یا اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دوم؛ مرغ را بپزید

برای تهیه رب پلو شیرازی معمولا از مرغ استفاده می گردد. در این مرحله باید تکه های فیله یا سینه مرغ را همراه با 1 عدد پیاز خرد شده، 1 لیوان آب و مقداری زردچوبه در قابلمه بریزید. یک عدد چوب دارچین نیز به آن اضافه کنید و مرغ را روی حرارت قرار دهید تا با شعله میانه بپزد و آماده گردد.

برای تهیه گوشت مرغ، زردچوبه و چوب دارچین به صورت اینترنتی یا حضوری می توانید خرید خود را از فروشگاه های انجام دهید.

مرحله سوم؛ مرغ را ریش ریش کنید

صبر کنید تا مرغ به طور کامل بپزد و بعد شعله گاز را خاموش کنید. بعد از این که مرغ پخته کمی خنک شد، آن را ریش ریش کنید و برای تهیه رب پلو شیرازی کنار بگذارید.

مرحله چهارم؛ پیازها را در روغن سرخ کنید

در این مرحله باید 2 عدد پیاز به جای مانده را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و پیازها را در روغن تفت دهید تا سبک شوند. در ادامه مقداری زردچوبه به پیاز بزنید و برای چند دقیقه پیاز را با زردچوبه تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه از بین برود و پیازها سرخ شوند.

در صورت تمایل می توانید پیاز داغ منجمد و روغن سرخ کردنی را به صورت اینترنتی یا حضوری از فروشگاه های بخرید.

مرحله پنجم؛ مغز گردو و رب انار را با پیاز تفت دهید

بعد از این که پیازها سبک شدند، مغز گردو را با چاقو یا گوشت کوب خرد کنید و به پیاز اضافه کنید. پس از چند دقیقه رب انار را به ترکیب پیاز سرخ شده و گردو اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا خوشرنگ گردد.

می توانید مغز گردو و رب انار را به صورت اینترنتی یا حضوری از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله ششم؛ کشمش و شکر را به سایر مواد اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه رب پلو شیرازی باید کشمش پلویی را همراه با شکر به سایر مواد اضافه کنید و برای چند دقیقه در روغن تفت دهید تا کشمش براق گردد. بعد از چند دقیقه شعله گاز را خاموش کنید و مایه رب پلو را کنار بگذارید.

می توانید کشمش پلویی و شکر را به صورت اینترنتی یا حضوری از فروشگاه های بخرید.

مرحله هفتم؛ برنج را آبکش کنید

برای آبکش کردن برنج باید یک قابلمه آب را همراه با کمی نمک روی حرارت قرار دهید. صبر کنید تا آب بجوشد، سپس برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید. حدود 5 تا 10 دقیقه صبر کنید تا برنج نیم پز گردد. یک ترک که روی دانه های برنج افتاد برنج را آبکش کنید.

می توانید برنج ایرانی و برنج خارجی را به صورت اینترنتی یا حضوری از فروشگاه های بخرید.

مرحله هشتم؛ ته دیگ رب پلو را آماده کنید

برای رب پلو باید مقداری روغن در قابلمه مورد نظرتان بریزید. شعله گاز را روشن کنید و بعد از این که روغن داغ شد، از سیب زمینی یا نان لواش برای ته دیگ این غذا بهره ببرید.

مرحله نهم؛ رب پلو را دم کنید

در این مرحله از طرز تهیه رب پلو شیرازی با مرغ باید برنج آبکش شده را با مایه رب پلو که از قبل درست نموده بودید، به صورت لایه ای در قابلمه بریزید. لایه آخر باید برنج باشد. بعد از این که همه مواد را در قابلمه ریختید، 2 قاشق روغن روی برنج بریزید. شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید و اجازه دهید رب پلوی شیرازی شما برای 40 دقیقه تا 1 ساعت دم بکشد.

مرحله دهم؛ رب پلو با مرغ را سرو کنید

بعد از این که رب پلو آماده شد، آن را در ظرف مورد نظرتان بریزید. می توانید مقداری از برنج را زعفرانی کنید و از آن برای تزیین روی رب پلو بهره ببرید. سپس این غذا را در کنار و ماست سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید.

می توانید زعفران و ماست را به صورت اینترنتی یا حضوری از فروشگاه های بخرید.

بیشتر بخوانید:

نکات و فوت و فن های طرز تهیه رب پلو شیرازی

  • در طرز تهیه رب پلو خوشمزه و مجلسی به روش شیرازی با گوشت و مرغ باید از گردوی باکیفیت و رب انار ملس یا شیرین بهره ببرید.
  • در طرز تهیه رب پلو خوشمزه با مرغ می توانید مرغ را به صورت جداگانه سرخ کنید و بعد از آماده شدن غذا در کنار آن سرو کنید.
  • اضافه کردن شکر در دستور پخت رب پلو کاملا اختیاری است. اگر طعم رب اناری که برای تهیه رب پلو استفاده می کنید، ترش است، می توانید از مقداری شکر برای متعادل کردن طعم غذا بهره ببرید.
  • اضافه کردن مقداری پودر زنجبیل یا پودر سیر به مایه رب پلو طعم بی نظیری به آن می بخشد. می توانید پودر سیر و پودر زنجبیل را به صورت اینترنتی، حضوری و تلفنی از فروشگاه های تهیه کنید.
  • برای خوشمزه شدن طعم رب پلو می توانید به جای روغن از مقداری کره بهره ببرید. می توانید کره را به صورت اینترنتی، حضوری و تلفنی از فروشگاه های تهیه کنید.
  • در طرز تهیه رب پلو شیرازی حتما گردوها را برای چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن ها گرفته گردد.
  • در گردو پلو با رب انار به روش شیرازی نباید گردوها را خیلی ریز یا پودر کنید. مقدار گردوها باید به قدری باشد که زیر دندان احساس شوند.
  • برای تزیین رب پلو می توانید از تکه های گردو، کشمش سرخ شده، پلو زعفرانی و یا مرغ ریش ریش شده بهره ببرید.
  • رب پلو برخلاف تصور خیلی از افراد به رب گوجه فرنگی احتیاج ندارد و با استفاده از رب انار ملس درست می گردد.
  • به جای گوشت فیله یا سینه مرغ ریش ریش می توانید از ران یا ساق مرغ بهره ببرید و بعد از پخت رب پلو مرغ سرخ نموده زعفرانی را روی پلو بگذارید.

رب پلو مال کجاست؟

رب پلو غذای مخصوص شیراز است که در طرز تهیه آن از رب انار، گردو و کشمش در کنار مرغ استفاده می گردد و یک مدل گردو پلو با رب انار متعلق به استان فارس است.

فوت و فن های خوشمزه شدن رب پلو شیرازی

در طرز تهیه رب پلو شیرازی با گوشت از چه نوع گوشتی استفاده کنیم؟

هر چند رب پلو بیشتر با مرغ درست می گردد، اما برای تهیه رب پلو با گوشت می توانید از گوشت ماهیچه با استخوان بهره ببرید.

در طرز تهیه رب پلو شیرازی گردو را چطور خرد کنیم؟

برای تهیه رب پلوی شیرازی باید گردو را طوری خرد کنید که زیر دندان احساس گردد. می توانید برای این کار از گوشتکوب دستی بهره ببرید و یا گردو را با چاقو خرد کنید.

آیا می توان در طرز تهیه رب پلو شیرازی، شکر را حذف کرد؟

در صورتی که برای تهیه رب پلو از رب انار شیرین یا ملس استفاده می کنید، احتیاجی به شکر نیست و می توانید آن را حذف کنید.

محصولات مرتبط

بادام زمینی فلفلی35گرم مزمز

14,800 تومان 15,000 تومان 1% تخفیف

بادام زمینی نمکی 35 گرم مزمز

14,100 تومان 15,000 تومان 6% تخفیف

رطب مضافتی بم 550 گ مروارید سیاه

76,900 تومان 105,700 تومان 27% تخفیف

کشمش پلویی 450 گرمی گلستان

118,900 تومان 140,000 تومان 15% تخفیف

زعفران نیم گرمی نوین زعفران

115,900 تومان 132,000 تومان 12% تخفیف

فلفل سیاه 80 گرمی سانتین

60,900 تومان 61,900 تومان 2% تخفیف

پودر سیر 90 گرمی سانتین

36,390 تومان 36,900 تومان 1% تخفیف

چوب دارچین شکسته و سیگاری 40 گرمی گلها

55,500 تومان 56,050 تومان 1% تخفیف

زرد چوبه 75 گرمی گلستان

29,500 تومان 29,900 تومان 1% تخفیف

زعفران سرگل ممتاز کریستالی چهار گرمی فامیلا

236,900 تومان 239,500 تومان 1% تخفیف

پودر زنجبیل پت 55 گرمی گلستان

39,700 تومان 39,900 تومان 1% تخفیف

پودر فلفل سیاه پت 80 گرمی فامیلا

61,100 تومان 61,900 تومان 1% تخفیف

رب گوجه قوطی آسان باز شو 800 گرمی خوشاب

49,900 تومان 59,900 تومان 17% تخفیف

رب انار 280 گرمی مجید

62,900 تومان 64,000 تومان 2% تخفیف

برنج 4.5 ک گلستان

577,900 تومان 674,700 تومان 14% تخفیف

برنج هندی 1121 ویلیام 10 کیلویی

389,400 تومان

روغن مایع آفتابگردان ویتامین دی 1620 گرمی رعنا

89,900 تومان 97,900 تومان 8% تخفیف

روغن سرخ کردنی شفاف1.8لیتری نگین

ناموجود

قند 5 کیلویی کارتنی ورامین

296,900 تومان 375,000 تومان 21% تخفیف

شکر 2.7 کیلویی سوییتشو

99,150 تومان 100,900 تومان 2% تخفیف

نان لواش زیره 205 گرمی تک نان جنوب

19,500 تومان 20,000 تومان 3% تخفیف

نان نرم کامل کیان چورک 5 عددی

16,000 تومان 19,000 تومان 16% تخفیف

کره 100 گرمی پگاه

28,100 تومان 33,000 تومان 15% تخفیف

بال و بازو مرغ زعفرانی 800 گرمی گوشتین خزر

134,400 تومان

سبزی پلو 400 گرمی نوبر سبز

47,900 تومان 53,700 تومان 11% تخفیف

مخلوط زیبا 400 گرمی نوبر سبز

69,900 تومان 77,700 تومان 10% تخفیف

پیاز سرخ شده 150 گرمی نوبر سبز

122,900 تومان 137,700 تومان 11% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 13 تیر 1403 بروزرسانی: 13 تیر 1403 گردآورنده: sabzevartoday.ir شناسه مطلب: 2689

به "طرز تهیه رب پلو شیرازی مجلسی با مرغ مرحله به مرحله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه رب پلو شیرازی مجلسی با مرغ مرحله به مرحله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید