طرز تهیه کیک پای سیب به سبک کافی شاپی، مرحله به مرحله و تصویری
به گزارش سبزوار امروز، پای کیک سیب یکی از دسرهای کلاسیک و خوش عطر جهان است که طعم ترش و شیرین و عطر دارچین آن دل از هر ذائقه ای می برد. این شیرینی خوشمزه نه تنها در مهمانی ها چشمگیر و دل فریب است، بلکه برای عصرانه های خانوادگی هم برترین انتخاب می تواند باشد. پس در ادامه به صورت مرحله به مرحله طرز تهیه پای کیک سیب را بخوانید تا به آسانی برای دورهمی هایتان درست کنید.

مواد لازم برای تهیه کیک پای سیب
- سیب 1/30 کیلوگرم
- شکر 1 پیمانه
- آرد همه منظوره 1/2 پیمانه
- خمیر پای 2 لایه 1 عدد
- تخم مرغ بزرگ 1 عدد
- کره بدون نمک خرد شده 2 قاشق غذاخوری
- آب لیمو 2 قاشق غذاخوری
- پودر دارچین 1 و 1/2 قاشق چای خوری
- جوز هندی 1/4 قاشق چای خوری
مواد لازم برای تهیه خمیر پای سیب
- آرد معمولی 1 و 1/2 پیمانه
- روغن جامد 1/2 پیمانه
- آب سرد 1/2 پیمانه
- نمک 1/2 قاشق چای خوری
طرز تهیه خمیر پای سیب
مرحله اول: خمیر را درست کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه پای کیک سیب، به سراغ تهیه خمیر پای یا همان کراست بروید. برای این کار در یک کاسه مناسب، روغن جامد، آرد و میزان کمی نمک را با چنگال یا همزن دستی مخلوط کنید. مواد را خوب هم بزنید تا بافتی ریز و دانه دانه پیدا نموده و با هم ترکیب شوند.
در ادامه آب خنک را کم کم اضافه کنید؛ تنها به مقدار ای که خمیر حالت چسبندگی پیدا کند. در این مرحله باید با ملایمت کار کنید و خمیر را بیش از حد ورز ندهید تا بافت پای، ترد و لطیف بماند. پبشنهاد ما خواندن طرز تهیه خمیر تارت است که در تهیه انواع کیک، دسر و پای می توانید به کار ببرید.
نکته 1: برای لطافت خمیر پای سیب تان، بخشی از روغن جامد را با کره جایگزین کنید.
نکته2: برای تهیه پای سبک و خوش طعم حتما از آب یخ بهره ببرید.
مرحله دوم: خمیر را پهن کنید
در ادامه تهیه خمیر برای کیک پای سیب، خمیر را به آرامی روی سطح کارتان که کمی آردپاشی نموده اید، قرار دهید. با وردنه خمیر را باز و به دو قسمت تقسیم کنید؛ یک لایه برای روی قالب و دیگری برای کف قالب. خمیر کف قالب را باید آن قدر پهن کنید که به ضخامت دو تا سه سانتی متر برسد. این میزان باید کمی از قالب پای بزرگتر باشد. اگر زمان کافی برای تهیه خمیر ندارید حتما طرز تهیه خمیر تارت بدون کره را بخوانید.
نکته 1: هنگام قرار دادن خمیر در قالب تان، این میزان اضافه یاری تان خواهد نمود تا لبه های مرتب تر و زیباتری شکل دهید.
نکته 2: برای ظاهر تمیز و زیباتر خمیر، روی وردنه هم کمی آرد بپاشید.
مرحله سوم: خمیر را داخل قالب بگذارید
حال خمیر باز شده را به آرامی از وسط تا کنید و با دقت به قالب پای منتقل کنید. خمیر را باز نموده و بدون کشیدن و تها با فشار ملایم نوک انگشتان به کف و دیواره های قالب بچسبانید تا همه نقاط قالب را بپوشاند. در نظر داشته باشید که خمیر را به هیچ عنوان نکشید چرا که در فر جمع خواهد شد. قالب را در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 45 تا 55 دقیقه در طبقه وسط فر بگذارید. پیشنهاد ما برای علاقه مندان به عطر و طعم سیب، طرز تهیه کیک سیب و دارچین با ماست است.
نکته 1: در صورت عدم تمایل به آبدار بودن پای سیب تان، حتما خمیر کف قالب را با چنگال کمی سوراخ کنید.
نکته 2: در صورت عدم دسترسی به فر، برای حفظ فرم لبه های خمیر، قبل از افزودن فیلینگ تان، قالب را برای 10 تا 15 دقیقه در یخچال بگذارید.
نکته 3: آرد اضافه روی خمیر را با یک قلم مو حتما پاک کنید تا لبه های خمیر پای کیک سیب، تمیزتر و برشته تر باشد.
طرز تهیه کیک پای سیب
مرحله اول: سیب ها را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه پای کیک سیب به سراغ سیب ها بروید. سیب ها را خوب شسته و خشک شان کنید. سیب ها را پوست گرفته و به صورت نازک برش دهید. در ادامه یک کاسه بزرگ در نظر بگیرید؛ برش های سیب را بریزید و چند قطره آب لیمو هم به سیب ها اضافه کنید. کمی سیب ها را هم بزنید تا با آب لیمو آغشته شوند. با این کار به حفظ رنگ طلایی سیب ها هنگام پخت یاری خواهید کرد.
سپس شکر، کمی آرد و ادویه های معطر مثل دارچین و جوز هندی را داخل کاسه بریزید. مواد را به آرامی هم بزنید تا همه برش های سیب به خوبی به آبلیمو و ادویه های معطر آغشته شوند و طعم شیرین و دلنشینی پیدا نمایند.
نکته 1: مقدار و ضخامت برش های سیب به سلیقه شما کامل بستگی دارد.
نکته 2: در صورت تمایل به عطر و طعمی متمایز در پای سیب تان، کمی پودر هل یا وانیل اضافه کنید.
مرحله دوم: فیلینگ را داخل قالب بریزید
در دومین مرحله از طرز تهیه پای کیک سیب، مخلوط سیب را داخل قالب پای بریزید. مواد را با قاشق یا کفگیر به آرامی پخش کنید تا سطح آن یکنواخت گردد. بهتر است مرکز مواد کمی برجسته تر از اطراف آن باشد؛ این کار یاری می نماید هنگام پخت، سیب ها که کمی جمع می شوند، سطح پای صاف و زیبا باقی بماند.
در آخر، چند تکه کوچک کره سرد را روی سطح مواد سیب قرار دهید. کره در حین پخت آب شده و به فیلینگ طعمی غنی، عطر بهتر و بافتی آبدار اما کاراملی می بخشد. اگر در پی طعم کاراملی هستید، طرز تهیه پای سیب کاراملی را پیشنهاد می دهیم.
نکته: اگر دوست دارید پای سیب تان کاراملی تر گردد، می توانید قبل از گذاشتن کره ها، کمی شکر قهوه ای روی فیلینگ بپاشید.
مرحله سوم: لایه دوم خمیر را روی قالب پای بگذارید
در سومین مرحله از طرز تهیه کیک پای سیب، رویه همان لایه دوم خمیر را به شکل دایره و حدود 28 سانتی متر باز کنید. ضخامت خمیر را حدود نیم سانتی متر در نظر بگیرید. حال خمیر را آرام روی مواد داخل پای قرار دهید تا کل سطح قالب را کامل بپوشاند، یا در صورت تمایل با برش دادن و چیدن نوارها یا الگوهای دلخواه، رویه ای طرح دار ایجاد کنید.
خمیر اضافه را از لبه قالب ببرید و آن را زیر لبه خمیر پای پایین بپیچید و لبه ها را به شکل موجی یا با چنگال مرتب کنید. اگر رویه یکدست است، چند شکاف کوچک روی آن ایجاد کنید تا بخار فیلینگ در حین پخت خارج گردد و پوسته نرم نماند. خمیر را با زرده تخم مرغ رومال کنید. در صورت تمایل برای عطر و طعم بیشتر پای سیب، کمی مخلوط دارچین و شکر روی آن بپاشید.
مرحله چهارم: پای سیب را بپزید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه کیک پای سیب، پای را به مدت 20 دقیقه در فر با دمای اولیه قرار دهید تا خمیر کمی تثبیت گردد. سپس دما را به 190 درجه سانتی گراد کاهش دهید و به پخت ادامه دهید تا پوسته پای طلایی تیره و برشته گردد. مواد داخل آن حباب دار و جوشان شوند؛ این مرحله حدود 50 تا 60 دقیقه طول می کشد.
پس از خارج کردن پای از فر، اجازه دهید حدود چهار ساعت روی توری فلزی خنک گردد تا فیلینگ به خوبی سفت و برش های تمیز و مجذوب کنندهی داشته باشید. در نظر داشته باشید که خنک کردن کامل پای سیب، نه تنها عطر و طعم آن را قوی تر می نماید بلکه ظاهر حرفه ای و چشم نوازی هم به آن می دهد. طرز تهیه پای سیب فرانسوی خوشمزه را برای میهمانی هایتان درست کنید.
نکته: در صورت مشاهده سریع قهوه ای شدن لبه های خمیر، قالب را می توانید با فویل کامل بپوشانید.
نکات تکمیلی تهیه کیک پای سیب
برای داشتن کیک پای سیب خوش عطر، خوش طعم و حرفه ای، رعایت چند نکته ساده اما کلیدی می تواند نتیجه نهایی را بسیار بهبود دهد. پس در ادامه، مهم ترین نکات تکمیلی برای تهیه پای سیب ایده آل را مرور خواهیم کرد.
انتخاب سیب در تهیه کیک پای سیب
یکی از مهم ترین فاکتورها در تهیه کیک پای سیب، انتخاب نوع مناسب سیب است. سیب هایی با طعم شیرین و کمی ترش و دارای بافت سفت و مقاوم در برابر حرارت و رطوبت، برترین نتیجه را در پخت پای دارد. استفاده از سیب های تازه و با کیفیت، نه تنها به طعم فیلینگ یاری نموده بلکه به حفظ فرم و ظاهر آن هم یاری خواهد نمود تا آب نیندازد.
ترکیب چند نوع سیب با طعم های متوازن، مانند سیب های ترش و شیرین، می تواند طعم کیک پای سیب را پیچیده تر و مجذوب کننده تر کند.
مهم ترین تفاوت پای و کیک سیب
کیک و پای هر دو شیرینی خوشمزه ای هستند که با تماشا آن ها دل آدم غنج می رود. شاید با شنیدن کیک سیب و پای سیب گمان کنید هر دو یکی هستند اما تفاوت های اندکی با یکدیگر دارند که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد. مهم ترین تفاوت کیک و پای در طرز تهیه و طعم آن ها است.
تفاوت دیگر آن ها در نوع فیلینگ شان است. فیلینگ کیک ها مواد خامه ای به همراه گردو و موز است در حالی که برای پای از انواع میوه ها مانند سیب و آلبالو استفاده می گردد. مور دیگری که می توان به آن اشاره نمود بافت آن ها است که بافت کیک، اسفنجی و بافت پای بیسکوییتی و ترد است. برای مقایسه بیشتر می توانید طرز تهیه کیک سیب و دارچین و طرز تهیه پای سیب کلاسیک را بخوانید.
نگه داری پای کیک سیب
پای سیب تهیه شده را می توان تا دو روز قبل از زمان سرو آماده کرد بدون آن که کیفیت آن کاهش یابد. برای نگهداری کوتاه مدت، پای را با درپوش شل در دمای اتاق قرار دهید و برای نگهداری طولانی تر، می توانید آن را با درپوش بسته هم تا پنج روز در یخچال نگه دارید. رعایت این نکات باعث می گردد پای شما طعم تازه، بافت مناسب و ظاهر مجذوب کننده خود را حفظ کند و برای سرو در مهمانی ها یا عصرانه های خانوادگی آماده باشد. از طرز تهیه پای سیب و دارچین غافل نشوید.
سفت یا شنماینده شدن خمیر کیک پای سیب
از اصلی ترین دلایل این مشکل در تهیه خمیر کیک پای سیب می توان به استفاده از آب گرم یا کار کردن بیش از حد با خمیر اشاره نمود. حال برای جلوگیری از این مشکل، از آب سرد بهره ببرید. مخلوط آرد و آب را هم تنها تا زمانی که به حالت خمیری درآید مخلوط کنید. بعلاوه، پس از آماده سازی، خمیر را حداقل 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید تا راحت تر با آن کار کنید.
تهیه خمیری ترد و لایه لایه در تهیه کیک پای سیب
برای داشتن پوسته ای ترد و لایه لایه برای پای کیک، از کره سرد و بدون نمک بهره ببرید. کره را به قطعات کوچک تقسیم نموده و با آرد مخلوط کنید تا تکه های کوچکی از کره در خمیر باقی بماند. این تکه ها در حین پخت ذوب شده و بخار ایجاد می نمایند که تردی خمیر را به همراه دارد.
آبکی شدن فیلینگ کیک پای سیب
پس از برش سیب ها، برترین کار آن است که آن ها را با شکر مخلوط کنید. کمی اجازه دهید تا مخلوط آب بیندازند. سپس این مایع را جوشانده و غلیظ نموده و دوباره به فیلینگ اضافه کنید. این کار باعث می گردد فیلینگ پای غلیظ و خوش طعم باشد. از سویی دیگر مخلوط تان را می توانید با کمی آب لیمو برای دقایق کوتاهی بجوشانید تا هنگام پخت و برش، فیلینگ تان آبکی نباشد. طرز تهیه پای سیب ترکیه ای خوشمزه و متفاوت را حتما بخوانید.
تزئین پای کیک سیب
برای داشتن پای سیب چشم نواز و حرفه ای، چند روش ساده اما مؤثر وجود دارد. قبل از پخت، سطح خمیر را با زرده تخم مرغ مخلوط با کمی شیر یا خامه رومال کنید تا رنگ طلایی و براق به خود بگیرد. روی خمیر می توان کمی شکر دانه درشت یا دارچین آسیاب شده پاشید تا هم زیبایی ظاهری ایجاد گردد و هم طعم کاراملی و معطر به پای اضافه گردد.
برای پای دوپوسته، می توانید رویه را به شکل لانه زنبوری (Lattice) یا سایر الگوهای خلاقانه برش داده و بچینید تا علاوه بر زیبایی، بخار فیلینگ هم آزاد گردد. پس از خنک شدن پای، می توانید با کمی پودر قند، کرم زده شده یا برش های نازک سیب تازه آن را تزیین کنید تا ظاهری حرفه ای و وسوسه انگیز داشته باشد.
سرو پای کیک سیب
برای سرو، پای را حداقل چهار ساعت پس از پخت روی توری فلزی خنک کنید تا فیلینگ کامل سفت گردد و برش های تمیز و مجذوب کنندهی داشته باشد. سپس با چاقوی تیز برش دهید و هر برش را با کفگیر یا کارد مخصوص سرو کیک بردارید. می توانید پای سیب را همراه با خامه زده شده، بستنی وانیلی یا سس کارامل سرو کنید تا تجربه خوردن آن کامل تر و لذت بخش تر گردد.
پای سرو شده بهتر است فوری میل گردد یا حداکثر دو روز در دمای اتاق نگه داشته گردد و برای نگهداری طولانی تر، آن را در یخچال قرار دهید تا طعم و بافت آن حفظ گردد.
منبع: کتاب کاله