طرز تهیه آش کاچی کرمانشاهی؛ دسری مقوی با طبع گرم

به گزارش سبزوار امروز، آش کاچی کرمانشاهی یکی از دسرهای شیرین مزه استان های کرمانشاه و کردستان است که خواص فراوانی به ویژه برای خانم ها دارد. این آش با آرد گندم، روغن حیوانی و پودر زنجبیل تهیه می گردد.

طرز تهیه آش کاچی کرمانشاهی؛ دسری مقوی با طبع گرم

خبرنگاران | سرویس آشپزی - آش کاچی مخصوص کرمانشاه که به آن قیماق یا قیماخ نیز می گویند، یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین دسرهای کرمانشاهی است. مردم محلی، خوردن این آش را برای مادرانی که تازه زایمان نموده اند، توصیه می نمایند. زیرا مواد استفاده شده در آن بسیار مقوی است و ضعف بدن را از بین می برد. خوردن این دسر خوشمزه برای افرادی که طبع سردی دارند نیز بسیار مفید است. اگر شما نیز تمایل دارید با طرز تهیه این دسر کرمانشاهی آشنا شوید با ما همراه باشید.

مواد اولیه مورد احتیاج برای تهیه کاچی کرمانشاهی

مواد اولیه آش کاچی شباهت زیادی به کاچی شهرهای دیگر دارد و تفاوت اصلی آن در استفاده از روغن کرمانشاهی است. مواد لازم برای تهیه این دسر محلی را در جدول زیر مشاهده می کنید. توجه داشته باشید که این مقدار مواد برای تهی یک کاسه با سایز متوسط از این آش کافی است. در صورت لزوم می توانید این مقدار را با رعایت نسبت مواد، کم یا زیاد کنید.

مواد لازم
آرد گندم سه قاشق غذاخوری سر پر
آب جوش نیم لیتر
روغن حیوانی کرمانشاهیسه قاشق غذاخوری
پودر زنجبیلیک چهارم قاشق چای خوری
زردچوبهیک چهارم قاشق چای خوری
زعفران به مقدار لازم
دارچین به مقدار لازم
نبات

100 گرم

چند نکته:

  • شما می توانید برای مقوی شدن بیشتر این آش محلی از گردو، بادام و مغزهای دیگر بهره ببرید.
  • در صورتی که تمایلی به استفاده از روغن کرمانشاهی ندارید، می توانید روغن مایع را جایگزین آن کنید. در این صورت باید به جای سه قاشق، شش قاشق غذاخوری روغن مایع مصرف کنید.
  • برای خوشبو کردن کاچی می توانید از هل یا گلاب یاری بگیرید.

طرز تهیه آش کاچی کرمانشاهی

برای آماده سازی آش کاچی به یک قابلمه کوچک نسوز و یک قاشق چوبی برای هم زدن احتیاج دارید. سپس باید مراحل زیر را با دقت انجام دهید:

1. روغن حیوانی را داخل قابلمه ریخته و اجازه می دهیم تا داغ شود.

2. آرد گندم الک شده را به روغن اضافه نموده و سریع مخلوط می کنیم تا صاف و یک دست شود و گلوله نشود.

3. زردچوبه را به مخلوط آرد و روغن اضافه نموده و هم بزنید.

4.در این هنگام در قابلمه دیگری زعفران و نبات را به آب جوش اضافه نموده و هم بزنید تا حل شوند.

5. هنگامی که بوی خامی آرد از بین رفت و رنگ آن طلایی شد، می توانید مخلوط آب جوش نبات و زعفران را به آرامی و در چند نوبت به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا یک دست شوند.

6. پودر زنجبیل را به مخلوط خود اضافه کنید. در صورتی که می خواهید کاچی خود را با هل خوشبو کنید، می توانید آن را در این مرحله اضافه کنید اما گلاب را باید در مرحله سرو به کاچی اضافه نمود تا عطر آن از بین نرود.

7. درب قابلمه را گذاشته و شعله اجاق گاز را تا حد ممکن کم کنید. اجازه دهید که مخلوط به آرامی بپزد و روغن بیاندازد.

کاچی شما آماده است. شما می توانید آن را با شکر، عسل، دارچین و مغزیجات تزئین نموده و میل کنید.

نکته: غلظت کاچی باید در حد فرنی باشد. به بیان دیگر نه خیلی شل و نه سفت مانند حلوا شود.

جمع بندی

در این مطلب طرز تهیه کاچی کرمانشاهی را به شما معرفی کردیم. گفتنی است که شما می توانید به جای آرد گندم از آرد نان لواش یا سنگک نیز بهره ببرید و در صورتی که تمایل دارید رنگ کاچی شما تیره نشود از سرخ کردن زیاد آن بپرهیزید. این دسر محلی بسیار مغذی است و میان وعده مناسبی برای خانم ها در زمان عادت ماهیانه به شمار می رود. در صورتی که مقدار شیرینی آن به مقدار دلخواه شما نیست می توانید مقدار نبات آن را کم یا زیاد کنید یا از شکر یاری بگیرید. همان طور که گفتیم آش کاچی مخصوص شهر کرمانشاه است. در صورتی که تمایل دارید با طرز تهیه کاچی معمولی نیز آشنا شوید مطلب طرز تهیه کاچی؛ دسری لذیذ و ایرانی را بخوانید تا تفاوت آن را متوجه شوید. نظر شما درباره کاچی کرمانشاهی چیست؟ آیا تا به حال این دسر خوشمزه را درست نموده اید؟ نباید فراموش کنید که شما می توانید نظرات و سوالات خود را با ما و سایر همراهان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.

منبع: setare.com
انتشار: 12 تیر 1400 بروزرسانی: 12 تیر 1400 گردآورنده: sabzevartoday.ir شناسه مطلب: 2061

به "طرز تهیه آش کاچی کرمانشاهی؛ دسری مقوی با طبع گرم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش کاچی کرمانشاهی؛ دسری مقوی با طبع گرم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید