همه چیز درباره خواص لوبیا سفید یا کانلینی

به گزارش سبزوار امروز، حبوباتی مانند لوبیا سفید یا کانلینی بخشی جدا نشدنی از یک رژیم غذایی سالم هستند زیرا پروتئین و فیبر بالایی برای شما فراهم می نمایند، بدون اینکه یک وعده غذایی پر از کالری دریافت کنید. لوبیا کانلینی که بخشی از خانواده حبوبات است، اغلب به صورت خشک یافت می گردد و می توان از آن در انواع غذاها استفاده کرد. از نظر تغذیه ای، آنها به طور چشمگیری در یاری به کاهش وزن و حتی به طور بالقوه پیشگیری از بعضی سرطان ها موثر هستند.

همه چیز درباره خواص لوبیا سفید یا کانلینی

برای اینکه بفهمید چرا این دانه ها در بسیاری از کشورهای دنیا جزء مواد اصلی هستند، به خواندن ادامه دهید و عاشق لوبیای کانلینی خامه ای شوید.

لوبیا سفید چیست؟

لوبیا Cannellini از خانواده لوبیا Phaseolus vulgaris است که شامل لوبیا سبز، لوبیا دریایی و فهرستی طولانی از لوبیاها می گردد. وقتی آغاز به تحقیق در خصوص لوبیا سفید می کنید، متوجه می شوید که نام های زیادی دارند، از جمله لوبیا بلبلی سفید، لوبیا بلبلی ایتالیایی، لوبیا شمالی یا لوبیا فازولا. به طور خاص، آنها به خانواده لوبیا قرمز تعلق دارند.

برای قرن ها، لوبیا کانلینی در غذاهای ایتالیایی بسیار محبوب بوده است. طول آنها حدود نیم اینچ با شکل کلیوی سنتی و پوشش دانه سخت است. بیشتر اوقات، لوبیا سفید به صورت خشک یافت می گردد.

لوبیا کانلینی، به عنوان بخشی از خانواده بزرگتر لوبیا، در آمریکای جنوبی و به احتمال زیاد در پرو یا آرژانتین منشاء گرفته است. مانند تمام لوبیاها، در قرن پانزدهم به وسیله کاشفان اسپانیایی به اروپا وارد شد.

حبوبات منبع بالایی از پروتئین و فیبر هستند در حالی که کالری کمی دارند و خرید آنها مقرون به صرفه تر از گوشت است. آنها بعلاوه اقلام اصلی در بسیاری از منطقه ها آسیا، اروپا و آمریکای شمالی هستند.

امروزه، لوبیا سفید به طور تجاری تقریباً منحصراً در ایتالیا فراوری می گردد و در انواع غذاهای محبوب ایتالیایی مانند مینسترون، پاستا ای فاجیولی و یک غذای جانبی معمولی مثل خورش لوبیا با سیر و رزماری استفاده می گردد. به ساکنان توسکانی لقب محبت آمیز مانگیافاژیولی داده اند که به معنای لوبیا خوار است.

ارزش غذایی

برترین چیز در خصوص این لوبیاهای عالی این است که منبع ارزشمندی از چندین ماده مغذی هستند. بین فیبر و بار آنتی اکسیدانی بالا، لوبیا سفید یک راه خوشمزه برای خوردن غذای مغذی است.

یک وعده 50 گرمی لوبیا سفید خشک تقریباً حاوی موارد زیر است:

  • کالری: 172.5
  • کل کربوهیدرات: 29.9 گرم
  • فیبر: 15 گرم
  • چربی کل: 1.1 گرم
  • پروتئین: 10.8 گرم
  • سدیم: 2.5 میلی گرم (0.1٪ از ارزش روزانه توصیه شده)
  • مس: 0.4 میلی گرم (44٪ از ارزش روزانه توصیه شده)
  • منگنز: 0.9 میلی گرم (39٪ از ارزش روزانه توصیه شده)
  • آهن: 3.3 میلی گرم (18٪ از ارزش روزانه توصیه شده)
  • منیزیم: 77 میلی گرم (18 درصد از ارزش روزانه توصیه شده)
  • فسفر: 206 میلی گرم (16% از ارزش روزانه توصیه شده)
  • پتاسیم: 710 میلی گرم (15٪ از ارزش روزانه توصیه شده)
  • روی: 1.4 میلی گرم (13٪ از ارزش روزانه توصیه شده)
  • کلسیم: 71.5 میلی گرم (6٪ از ارزش روزانه توصیه شده)

*ارزش روزانه: درصدها بر اساس رژیم غذایی 2000 کالری در روز است.

لوبیا کانلینی و لوبیا چشم بلبلی

اگر می خواهید بدانید که چگونه لوبیا کانلینی از نظر تغذیه ای با سایر لوبیاها مقایسه می گردد، یک لوبیای مشابه که اغلب با آن مقایسه می گردد، لوبیا چشم بلبلی است.

هر دوی این لوبیاها سرشار از فیبر هستند و به هضم غذا، احساس سیری و کاهش وزن یاری می نمایند.

هر کدام از آنها غذاهایی غنی از پتاسیم هستند، یکی از ویژگی هایی که باعث می گردد هر دوی این لوبیاها برای قلب بسیار سالم باشند.

چشم بلبلی، بر خلاف لوبیا کانلینی، حاوی اندازه زیادی ویتامین A است (که تا حدی به علت نقش آن در سلامت پوست و چشم ارزشمند است)، در حالی که کانلینی فاقد آن است. با این حال، لوبیا کانلینی یا سفید دارای اندازه قابل توجهی آنتی اکسیدان است که می تواند به روش های مختلف به محافظت از پوست و چشم یاری کند.

هم لوبیا سفید و هم چشم بلبلی به طور میانگین 45 دقیقه طول می کشد تا آماده شوند.

فواید سلامتی

1. یاری به کاهش وزن

بسیاری از انواع معمول لوبیا به علت نقششان در کاهش وزن شناخته شده هستند. یکی از دلایل این امر این است که آنها به عنوان مهار نماینده آلفا آمیلاز عمل می نمایند. این مهارنماینده ها با مسدود کردن آنزیم هایی که مسئول هضم آن ها هستند، مانع از جذب سریع کربوهیدرات ها در بدن شما می شوند.

لوبیا سفید (نام دیگری برای لوبیا کانلینی) برای توسعه یک مکمل کاهش وزن به نام فاز 2 استفاده شده است. محققان Medicus Research LLC در کالیفرنیا دریافتند که این مکمل هیچ عارضه جانبی جدی نداشته و با موفقیت به شرکت نمایندگان در کاهش وزن یاری کرد. قند خون شرکت نمایندگان به طور قابل توجهی بعد از غذا مانند افرادی که دارونما مصرف می کردند افزایش پیدا نکرد.

تحقیقات بیشتر منتشر شده در مجله بین المللی علوم پزشکی بعلاوه نشان می دهد که مکمل ها و عصاره های مشابه لوبیا سفید مسئول تغییرات دیگری در بدن هستند، مانند کاهش شاخص توده بدن و کاهش چربی بدن و در عین حال حفظ توده بدون چربی بدن.

در یک نکته بسیار کاربردی، دانه های کانلینی کالری کمی دارند و در عین حال سیری (احساس سیری) را افزایش می دهند. این باعث می گردد که آنها به رژیم غذایی هر کسی که مایل به کاهش وزن هستند افزوده گردد.

2. تنظیم سطح قند خون

در مطالعه فوق، دانشمندان کاهش قند خون را در شرکت نمایندگان با مصرف مکمل عصاره لوبیا سفید کشف کردند. تحقیقات بیشتری نیز در خصوص توانایی لوبیا کانلینی برای یاری به حفظ سطح قند خون سالم و طبیعی اجرا شده است.

مطالعات مختلفی در خصوص نقش آنها در سطح قند خون اجرا شده است، از جمله مطالعه سال 2006 بر روی موش های دیابتی و غیر دیابتی. بر اساس این تحقیق و تحقیقات دیگر، دوزهای خوراکی مهارنماینده آمیلاز از لوبیا سفید در کاهش سطح قند خون و تنظیم سطح بالای دی ساکاریداز، آنزیم هایی که به قند تجزیه می شوند، بسیار مؤثر بود.

بعلاوه به علت داشتن فیبر به کاهش خطر ابتلا به دیابت یاری می نماید. مصرف مناسب فیبر برای پیشگیری از بیماری ها از جمله دیابت، حیاتی است. آموزشگاه تغذیه و رژیم غذایی، رژیم پرفیبر شامل غلات کامل، حبوبات (لوبیا)، سبزیجات، میوه ها و آجیل را به منظور یاری به پیشگیری از بیماری به شدت توصیه می نماید.

3. یاری به سلامت قلب

مطالعه ای که به آن اشاره شد، بیماری قلبی را نیز در فهرست بیماری هایی قرار می دهد که یک رژیم غذایی با فیبر بالا می تواند به پیشگیری از آن یاری کند. تجزیه و تحلیل بزرگ دیگری از مطالعات شامل بیش از 672000 شرکت نماینده نشان داد که مصرف بالای فیبر ارتباط بسیار نزدیکی با پیشگیری از بیماری عروق کرونر قلب دارد.

عصاره بازدارنده آلفا آمیلاز لوبیا سفید نیز دارای اثرات مختلف برای سلامت قلب از جمله کاهش تری گلیسیرید است. اگر به طور مداوم کالری بیشتری از آنچه می سوزانید مصرف کنید، تری گلیسیرید در جریان خون انباشته شده و خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهد. در اولین مطالعه از یک سری مطالعات در خصوص تأثیر عصاره لوبیا سفید، محققان دریافتند که نه تنها کاهش وزن حاصل شد، بلکه سطح تری گلیسیرید در افراد مصرف نماینده مکمل نیز کاهش یافت.

روش دیگری که این لوبیای خشک به محافظت از قلب یاری می نماید، کاهش سطح کلسترول LDL (که کلسترول بد در نظر گرفته می گردد) است، همانطور که در تحقیقات حیوانی اثبات شده است.

سایر لوبیاها در طبقه بندی Phaseolus vulgaris نتایج اولیه ای را در یاری به کاهش فشار خون نشان داده اند. از آنجایی که بسیاری از لوبیاهای این گروه دارای فواید مشابهی برای سلامتی هستند، ممکن است لوبیا کانلینی بتواند در کاهش فشار خون نیز نقش داشته باشد (اگرچه این موضوع هنوز ثابت نشده است).

4. ممکن است به مبارزه با سرطان یاری کند

مانند تمام لوبیاهای Phaseolus vulgaris، لوبیا کانلینی دارای سطح بالایی از آنتی اکسیدان است و با استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد که در رژیم غذایی و محیط خود با آن روبرو می شوید مبارزه می نماید. آنها بعلاوه حاوی پلی فنول ها هستند، نوعی آنتی اکسیدان که معمولاً برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان شناخته می گردد و دانه های کانلینی را به مواد غذایی بالقوه برای مبارزه با سرطان تبدیل می نماید.

در حالی که تحقیقات در خصوص محتوای دقیق آنتی اکسیدان ها در لوبیا کانلینی محدود است، آنها حاوی اسید فرولیک هستند که به علت نقشش در مبارزه با سرطان شناخته شده است.

اسید فرولیک تأثیر امیدوارنماینده ای در درمان سرطان سلول های کبدی، شایع ترین شکل سرطان کبد که باعث آپوپتوز (مرگ سلولی) سلول های کبدی می گردد، نشان داده است. همین مطالعه بعلاوه نشان داد کافئیک اسید، آنتی اکسیدانی که در بسیاری از غذاهای سالم (و قهوه) یافت می گردد، اثرات مشابهی دارد. اسید فرولیک بعلاوه توانایی مهار رشد بعضی از انواع سلول های سرطان سینه را دارد.

5. محافظت از پوست در برابر آسیب

آنتی اکسیدان های موجود در لوبیا کانلینی نیز در محافظت از پوست شما نقش دارند. اسید فرولیک به علت محافظت در برابر استرس اکسیداتیو به جلوگیری از آسیب نور خورشید یاری می نماید. در واقع، هنگامی که در مطالعه ای که در مرکز پزشکی دانشگاه دوک انجام شد، به محلول موضعی ویتامین های C و E اضافه شد، فرولیک اسید ضد آفتاب محافظتی ارائه شده را دو برابر کرد و مقدار مرگ سلول های پوست را در روبروه با اشعه های فرابنفش بیش از حد کاهش داد.

6. برای بیماران مبتلا به بیماری کرون خوب است

با کمال تعجب، یکی دیگر از مزایای محتوای بالای فیبر لوبیا سفید ممکن است توانایی مفید آن برای مبتلایان به بیماری کرون باشد. در حالی که مدت ها اعتقاد بر این بود که رژیم غذایی با فیبر بالا در درمان کرون نامطلوب است اما تحقیقات جدیدتر نشان می دهد که فیبر غذایی گیاهی ممکن است در واقع به درمان این بیماری یاری کند.

این ایده خوبی است که لوبیا سفید و سایر غذاهای پر فیبر را در هر برنامه درمانی رژیم غذایی کرون قرار دهید.

نحوه پخت و پز

در میان لوبیا سفید، انواع کمی وجود دارد، مانند لوبیا شمالی، لوبیا دریایی و لوبیا کانلینی. از این سه، کانلینی برای سالاد و سایر غذاهایی که در آنها به شکل کامل لوبیا احتیاج است، مناسب است.

طعم آنها کمی خاکی با ته مایه آجیلی است و طعم و بافت غنی آنها مواد بسیار مورد احتیاج را به یک سالاد سبک اضافه می نماید. آنها بعلاوه به عنوان یک غذای جانبی به تنهایی طعمی عالی دارند و به غذاهای گرم اضافه می شوند.

هنگام خرید این لوبیا، در پی کانلینی های براق و سفید مایل به زرد با پوست سفت باشید. خوب است آنها را در یک ظرف شیشه ای در خانه نگهداری کنید و قبل از پختن مدت زیادی باقی می مانند. اگر ترجیح می دهید ابتدا آنها را خیس نکنید یا نپزید، می توانید کنسرو لوبیا کانلینی را نیز پیدا کنید.

پختن لوبیا کانلینی خشک : ابتدا باید آنها را خیس کنید، معمولاً در طول شب. برترین کانلینی خامه ای با خیساندن لوبیاها در طول شب به دست می آید و حتماً باید ابتدا آنها را بشویید.

لوبیاهای سفید، مانند کانلینی، حدود 45 تا 60 دقیقه طول می کشد تا پخته شوند، مدت زمان نسبتاً کوتاهی است. پس از پخته شدن حبوبات را حتما نمک بزنید تا سفت نشوند. آنها برای چند روز پس از پخت خوب و قابل مصرف هستند.

در بسیاری از غذاها از لوبیا کانلینی برای جایگزینی گوشت های مختلف به خصوص برای افرادی که رژیم غذایی کاملاً گیاهی دارند استفاده می گردد. Cannellini می تواند به عنوان یک جایگزین شورتنینگ در پخت نیز استفاده گردد. یک مطالعه نشان داد که پوره لوبیا کانلینی می تواند تا 50 درصد از شورتنینگ مورد استفاده در براونی ها را جایگزین کند و دسر بسیار سالم تری را بدون از بین بردن طعم یا بافت فراهم کند.

خطرات و عوارض جانبی

مانند همه غذاها، لوبیا کانلینی به طور بالقوه می تواند در موارد نادر واکنش های آلرژیک ایجاد کند. با این حال، آنها هیچ عارضه جانبی شناخته شده ای ندارند و با هیچ دارویی تداخل منفی ندارند.

کلام آخر

لوبیا سفید در ایتالیا بسیار محبوب است و بخشی حیاتی از چندین غذای سنتی ایتالیایی محسوب می گردد.

لوبیا کانلینی که بیشتر به صورت خشک خریداری می گردد و با خیساندن یک شبه در آب پخته می گردد، طعمی آجیلی و خاکی دارد و خامه ای و خوش طعم است.

خوردن این لوبیا به علت جلوگیری از جذب کربوهیدرات های اضافی در بدن به کاهش وزن یاری می نماید.

محتوای آنتی اکسیدانی لوبیا کانلینی به آنها اجازه می دهد تا قلب شما را سالم نگه دارند و در عین حال از چشمان شما نیز محافظت نمایند.

بعلاوه ممکن است به طور موثر سطح گلوکز خون را نیز تنظیم کند.

حبوباتی مانند کانلینی به عنوان بخشی منظم از یک رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از چندین بیماری مزمن مانند بیماری عروق کرونر قلب، دیابت و سرطان توصیه می شوند.

منبع:

draxe

منبع: هفت گنج
انتشار: 6 دی 1402 بروزرسانی: 6 دی 1402 گردآورنده: sabzevartoday.ir شناسه مطلب: 2679

به "همه چیز درباره خواص لوبیا سفید یا کانلینی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همه چیز درباره خواص لوبیا سفید یا کانلینی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید