مهارت های آشپزی که هر کودکی می تواند یاد بگیرد

به گزارش سبزوار امروز، اگر اهل آشپزی باشید حتما می دانید که راهی است تا ذهنتان را از همه چیز پاک و تمرکزتان را بیشتر کنید. حتما این را هم می دانید که بعد از تجربه چنین حسی، آشپزخانه برای شما به محبوب ترین مکان در خانه تبدیل می گردد.

مهارت های آشپزی که هر کودکی می تواند یاد بگیرد

حالا اگر فرزند دارید می توانید این تجربه شیرین را از همان دوران کودکی، هرچند محدود، به او یاد دهید. در واقع یک تجربه ای دو تیر و یک نشان است! هم با او وقت می گذرانید و هم به او مهارت هایی را یاد می دهید که تا دوران بزرگسالی همراهشان می ماند.

در اینجا مهارت های آشپزی آورده شده که فرزند شما چه کودک باشد چه نوجوان می تواند آن ها را یاد بگیرد. به علاوه در این مطلب یک نگاه دقیق به تمام دلایلی که چرا بچه ها باید از سنین پایین یاد بگیرند چگونه در آشپزخانه کار نمایند، خواهیم داشت.

مزایای آموزش مهارت های آشپزی به بچه ها چیست؟

مهارت های زیادی وجود دارند که می توانند در آشپزخانه آموخته شوند. آموزشگاه اطفال آمریکا توصیه می نماید که از زمان آشپزی برای آموزش مفاهیمی مانند شمارش، کسرها، مقدار گیری، علم، واژگان و نحوه پیروی از دستورالعمل ها به بچه ها استفاده گردد. بسیاری از این مهارت ها به طور طبیعی هنگام آشپزی توسعه می یابند، و این زمان عالی برای گنجاندن یادگیری است. یاری به بچه ها برای توسعه این مهارت های آشپزی بعلاوه اعتماد به نفس آن ها را در توانایی آشپزی و اتخاذ تصمیمات سالم افزایش می دهد. والدین می توانند بعلاوه به بچه ها خود در خصوص منشاء مواد اولیه، نحوه کشت آن ها، این که آیا غذایی گیاهی است و از کدام بخش گیاه (ریشه، ساقه، گل یا میوه) به دست آمده، آموزش دهند. بچه ها ممکن است بعلاوه از یادگیری معنی برچسب های روی مواد اولیه و فواید تغذیه ای غذاهای کامل برای بدن در حال رشدشان لذت ببرند. آماده سازی وعده های غذایی می تواند زمان مناسبی برای آغاز صحبت در خصوص تغذیه باشد. گنجاندن گروه های مختلف غذایی برای ساخت وعده های غذایی متعادل و اصول ایمنی غذا، موضوعات گفت وگویی دیگر هستند که به راحتی می توان در زمان آشپزی سراغشان رفت.

ممکن است والدین به این علت مشتاق آموزش آشپزی به فرزند خود باشند که روزی آنها می توانند در آشپزخانه یاری نمایند و فشار کمتری برای تهیه غذا به والدین وارد می گردد. این می تواند علت خوبی برای آغاز باشد. اما باید بدانید مهارت های آشپزی می تواند خارج از آشپزخانه نیز به بچه ها یاری کند و آن ها را به بزرگسالانی مستقل، پیروز و با اعتماد به نفس تبدیل کند.

در اینجا بعضی از مزایای آموزش آشپزی به بچه ها (که از نظر علمی تایید شده) آورده شده است:

  • تقویت اعتماد به نفس: دادن کمی آزادی به بچه ها در آشپزخانه باعث پرورش عزت نفس، اعتماد به نفس و احساس ارزشمندی در کودک شما خواهد شد.
  • توسعه فیزیکی: هم زدن، مقدار گیری، فشردن و پخش کردن تنها چند مورد از کارهای آشپزخانه هستند که به بچه ها کوچک یاری می نمایند مهارت های حرکتی ظریف و هماهنگی دست و چشم خود را توسعه دهند.
  • مهارت های ارتباطی: وقتی با کودک تان آشپزی می کنید، در حال شرح دادن کارهایی که انجام می دهید، دادن دستورالعمل به یکدیگر و مشاهده رفتارهای هم خواهید بود. این یک راه عالی برای داشتن گفت وگوهای معنی دار و هدفمند با بچه ها شما است.
  • تجربه حسی عالی: آشپزی یک راه فوق العاده برای درگیر کردن تمام حواس کودک شما است. بگذارید در این تجربه حسی بی نظیر غرق شوند، اجازه دهید دستان خود را در خمیر فرو نمایند، بوی که استفاده می کنید را استشمام نمایند و طعم آن ها را بچشند و بگذارید کثیف شوند!
  • ساخت روابط: آشپزخانه مکان عالی برای گذراندن وقت با کیفیت با بچه ها شما است. این بعلاوه یک محیط عالی برای همکاری، ارتباط و ساخت روابط قوی تر بین خواهر و برادرها است.
  • خلاقیت: آشپزی می تواند درباره پیروی از دستورالعمل های دقیق باشد، اما بعلاوه می تواند درباره مشاهده این باشد که چه اتفاقی می افتد! سعی کنید با مواد مختلف، طعم ها، مزه ها و مقادیر متفاوت آزمایش کنید و اجازه دهید کودک تان در طول فرآیند تصمیمات زیادی بگیرد.
  • همکاری: زمانی که با بیش از یک کودک آشپزی می کنید، اهمیت این موضوع را می فهمید. در حین آشپزی، بچه ها شما فرصت فوق العاده ای برای تمرین اشتراک گذاری و همکاری دارند. نوبت به نوبت هم زدن، شکستن هر تخم مرغ به وسیله هر کودک، یکی از آن ها شیر را بریزد و دیگری کره آبشده را بریزد، و غیره، همه مثال های خوبی از اجرای این مهارت ها در حین آشپزی هستند.
  • مهارت های ریاضی: شمردن، جمع، ضرب، نسبت ها، کسرها، مقدار گیری ها، زمان سنجی و غیره بخشی اساسی از آشپزی هستند. مقدار گیری و ترکیب مواد و تغییر دستورالعمل ها همگی نمونه های عالی از کاربرد ریاضی در زندگی واقعی و یادگیری به وسیله آزمایش و خطا هستند.

علاوه بر این مزایا، آشپزی با دادن هدفی برای رسیدن به آن، اعتماد به نفس آن ها را در آشپزخانه تقویت می نماید، به مرور زمان عادات غذایی سالمی را در آنها ایجاد می نماید و ممکن است به کاهش مسائل تغذیه ای از جمله بدغذایی یاری کند. به علاوه آشپزی به عنوان یک تفریح عالی و جایگزینی برای وقت گذراندن به جای چیزهایی مثل گوشی و کامپیوتر عمل می نماید.

چه سنی برای آغاز یادگیری آشپزی برای بچه ها مناسب است؟

نمی توان گفت که دقیقا چه سنی برای آشپزی مناسب است و زمان ایده آلی برای آن مشخص کرد. حتی نوزادان هم می توانند بخشی از روال آشپزی شما باشند. در ابتدا ممکن است فقط به نظر برسد که شما کودک خود را به آشپزخانه می برید تا فرآیند آشپزی را مشاهده کن و از آنجا می توانند به تدریج از وسایل آشپزخانه استفاده نمایند و مراحل یک دستور آشپزی را انجام دهند.

تا زمانی که آنها واقعا آشپزی کردن را یاد بگیرند و در آغاز یادگیری حتما نکات ایمنی مناسب سن کودک را رعایت کنید و آماده کثیفی و آزمایش های نو باشید.

بنابراین هیچ زمان خاصی برای آموزش آشپزی به بچه ها وجود ندارد و هر زمان که شما و آن ها راحت باشید، برترین زمان است.

خواندنی ها

رژیم غذایی حاوی غذاهای پروتئینی برای بچه ها باید شامل چه باشد؟

نکاتی برای آشپزی با بچه ها

بیشتر بچه ها هنوز در حال یادگیری هماهنگی، صبر و آرامش هستند که مهارت های ضروری در طول فرآیند آشپزی اند. اما باید بدانید که این فرایند برای آنها تفریح است. بنابراین والدین وقتی یاد بگیرند که آشفتگی ها را بپذیرند، با سرعت کودک خود پیش بروند و آماده پذیرش نقص ها باشند، از آموزش آشپزی به بچه هایشان لذت بیشتری خواهند برد.

در اینجا نکات بیشتری برای کاهش استرس هنگام آشپزی با بچه ها آورده شده است:

  • بپذیرید که ریختن و پاشیدن ها هنگام آشپزی با بچه ها اجتناب ناپذیر است، پس آماده باشید که بعد از تمام شدن، تمیزکاری کنید.
  • در پی کمال گرایی نباشید. بلکه به کودک تان اجازه دهید در آشپزخانه اشتباه کند و با هم روی بهبود دستورها کار کنید.
  • ممکن است بچه ها بی صبر و مستعد هیجان زیاد باشند، اما شما نیز باید روی صبر خود کار کنید. بچه ها به هدایت دقیق شما در آشپزخانه احتیاج دارند، پس سعی کنید وقتی که آن ها در حال یادگیری هستند انعطاف پذیر و دلسوز باشید.
  • به جای کوشش برای کنترل هر مرحله از فرآیند، اجازه دهید کودک تان با مواد اولیه و طعم های مختلف آزمایش کند. به ویژه برای بچه ها کوچکتر، آشپزی و شیرینی پزی می تواند به شکل بازی حسی و تخیلی باشد.
  • البته هدف نهایی این است که غذاهای خوراکی بپزید، اما زمانی که کودک تان در حال یادگیری کار در آشپزخانه است، آماده باشید که غذاهایی که تهیه می نمایند همواره طعم بی نقص نداشته باشند. حتی باید آماده باشید که به کودک تان اجازه دهید خودش دستور پخت را پیشنهاد کند حتی اگر مواد اولیه همواره با هم هماهنگ نباشند. این بخشی از فرآیند یادگیری است.

افزایش مصرف سبزیجات

متقاعد کردن بچه ها به خوردن سبزیجات می تواند کار دشواری باشد، به ویژه برای بچه های که غذاهای خاصی می خورند. متاسفانه، اگر بچه ها تحت فشار قرار بگیرند که غذاهای نوی مانند سبزیجات را امتحان نمایند، احتمال اینکه از آن غذا اجتناب نمایند بیشتر خواهد بود. مشارکت دادن بچه ها در فرآیند آشپزی یک استراتژی خوب است زیرا بچه های که در آشپزی مشارکت دارند بیشتر محتمل است که سبزیجات خام و پخته را در وعده های غذایی خود بخورند. سعی کنید به بچه ها اجازه دهید که انتخاب نمایند کدام سبزی را برای وعده غذایی تهیه نمایند و ببینید آیا این کار علاقه آن ها را به خوردن آن بیشتر می نماید یا نه. در حقیقت، بچه های که به طور منظم در آماده سازی وعده های غذایی یاری می نمایند، نسبت به بچه های که یاری نمی نمایند، به طور میانه یک وعده اضافی سبزیجات در روز مصرف می نمایند. صرفاً درگیر کردن بچه ها در تهیه غذا فواید زیادی برای تغذیه سالم دارد، که فراتر از فقط افزایش تمایل بچه ها به خوردن میوه ها و سبزیجات است. این کار می تواند یک روش ساده برای افزایش مصرف غذاهای سالم باشد، در حالی که زمان خوبی را نیز در کنار هم می گذرانید.

مهارت های آشپزی که باید به بچه ها بر اساس سنشان یاد بدهید

اگر مشتاقید که کودک تان را وارد آشپزخانه کنید، ممکن است بپرسید از کجا باید آغاز کنید. بعضی از کارهای آشپزخانه (مانند مخلوط کردن مواد) ساده هستند، و بعضی دیگر پیچیده تر یا حتی خطرناک (مثل استفاده از اجاق گاز). برای یاری به شما در ایجاد اعتماد به نفس بیشتر در آموزش آشپزی به کودک تان، در اینجا هدایت مناسب سن برای مهارت های آشپزی از دوران کودکی تا نوجوانی آورده شده است.

مهارت های آشپزی برای بچه ها نوپا

از سن 1 تا 3 سالگی، بچه ها معمولاً علاقه مند به مشاهده کارهایی هستند که والدین شان در آشپزخانه انجام می دهند. آن ها ممکن است ابتدا به عنوان یک تماشاگر کنجکاو آغاز نمایند، اما روش های کوچک و مهمی وجود دارد که می توانید کودک کوچک خود را در آشپزخانه درگیر کنید. این یک سن عالی برای علاقه مند کردن آن ها به آشپزی است، زیرا در این سن کنجکاو هستند و دوست دارند با لمس کردن، با بافت های نو آشنا شوند.

در اینجا چند روش برای آغاز آشپزی بچه ها نوپا و پیش دبستانی آورده شده است:

  • شستن میوه ها و سبزیجات
  • ریختن مواد خشک در کاسه مخلوط کن
  • هم زدن مواد خشک و تر با هم
  • برش میوه ها و سبزیجات با چاقو پلاستیکی و ایمن برای بچه ها (خصوصاً میوه های نرم مانند گوجه فرنگی و موز)
  • ورز دادن خمیر با دست
  • قرار دادن رنگ خوراکی و دیگر تزئینات روی کیک

خواندنی ها

چطور بچه ها مثبت اندیشی تربیت کنیم؟

مهارت های آشپزی برای بچه ها بزرگتر

از سن 3 سالگی به بالا، بچه ها مهارت بیشتری در دقت و استقلال پیدا می نمایند و حتی می توان به آن ها ابزارهای پیچیده تری برای آشپزی داد. اکنون زمان مناسبی است تا بسته به ارزیابی خودتان از سطح مهارت و راحتی کودک، مسئولیت های بیشتری به او بدهید.

در اینجا بعضی از مهارت های ابتدایی آشپزی که بچه ها بزرگتر می توانند انجام دهند، آمده است:

  • استفاده از الک
  • له کردن سیب زمینی پخته
  • ریختن مایع از ظرف به کاسه
  • چرب کردن ظرف فر
  • استفاده ایمن از اجاق گاز و مایکروویو
  • استفاده نظارت شده از رنده پنیر یا مخلوط کن
  • فشردن مرکبات
  • برس کشیدن تخم مرغ یا کره روی شیرینی
  • استفاده از قالب کلوچه
  • مالیدن کره بادام زمینی روی نان تست

مهارت های آشپزی برای نوجوانان

نوجوانان به استقلال خود اهمیت می دهند. یکی از راه هایی که می توانید آن ها را تشویق کنید تا مسئولیت زندگی خود را بر عهده بگیرند، این است که به آن ها فرصت دهید ناهار مدرسه خود را آماده نمایند یا حتی یک شب در هفته برای کل خانواده شام بپزند. البته باید خودتان تصمیم بگیرید که آیا آن ها مهارت های لازم و تمایل به پذیرش چنین مسئولیت بزرگی را دارند.

در اینجا بعضی از مهارت های ضروری آشپزی که نوجوانان برای زندگی بزرگسالی خود احتیاج دارند، آمده است:

  • وزن کشی و مقدار گیری مواد
  • استفاده از همزن برقی
  • استفاده از پوست کن سبزیجات
  • استفاده از چاقوی تیزتر برای خرد کردن خیار و هویج
  • استفاده از اجاق برای جوشاندن آب
  • استفاده مستقل از فر
  • آرد زدن به گوشت و سبزیجات
  • یادگیری اصول ایمنی تهیه غذا

خواندنی ها

روانشناسی رشد چیست؛ آنالیز مفاهیم، نظریات و تاریخچه

کلام آخر

یادگیری آشپزی یک مهارت ضروری در زندگی است که هر کسی باید در مقطعی از زندگی اش برای یادگیری آن کوشش کند. مشارکت دادن بچه ها در آشپزخانه راهی عالی برای آغاز این یادگیری از سنین پایین است و مزایای زیادی به همراه دارد.

آشپزی را به یک تفریح جالب برای کودک خود تبدیل کنید. احتیاجی نیست نگران باشید. فقط کافی است آشپزخانه را برای آنها امن کنید، اجازه دهید آزمون و خطا نمایند و برای کثیف شدن آشپزخانه سختگیری زیادی به خرج ندهید!

منبع: parents

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 28 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 28 اردیبهشت 1404 گردآورنده: sabzevartoday.ir شناسه مطلب: 2804

به "مهارت های آشپزی که هر کودکی می تواند یاد بگیرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مهارت های آشپزی که هر کودکی می تواند یاد بگیرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید