طرز تهیه مربا کدو حلوایی و مارمالاد آن به دو روش
به گزارش سبزوار امروز، مربا و مارمالاد برای صبحانه و عصرانه و سرو کنار دسرها، همیشه لازم است. مربا و مارمالاد کدوحلوایی بسیار خوشمزه و خوشرنگ و خوش عطر است و همه از آن لذت می برند. در این مطلب طرز تهیه مربا کدو حلوایی و مارمالاد آن به دو روش آموزش داده می شود. روش اول سریعتر و آسانتر است و مارمالاد کدوحلوایی به صورت پوره درست می شود. در روش دوم کدوحلوایی ها خرد شده و ترد هستند. این مدل مربا کدوحلوایی تبریزی است و زمان بیشتری میگیرد.

-
مواد لازم برای تهیه مربا کدوحلوایی (روش اول)
-
مواد لازم برای تهیه مربا کدوحلوایی (روش دوم)
کدوحلوایی (بدون تخم و خرد شده) 900 گرم
شکر 250 گرم
آب پرتقال دو قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش یک قاشق غذاخوری
لوبیای وانیل نصف یک عدد (از طول بریده شود)
نمک نوک قاشق چایخوری
کدوحلوایی (پوست گرفته و قالب زده) یک کیلو
آب لیمو (تازه) یک قاشق غذاخوری
شکر یک کیلو
آهک (آب نخورده) 250 گرم
چوب دارچین دو قطعه
خلال پسته به مقدار لازم
آب چهار لیوان
-
طرز تهیه مربا کدوحلوایی (روش اول)
-
طرز تهیه مربا کدوحلوایی (روش دوم)
مرحله اول
کدوها را بخار پز کنید. (حدود 30 دقیقه) وقتی کدوها کاملا پخته شد، آنها را در ظرفی بگذارید تا خنک شوند. سپس پوست کدو را جدا کنید و آنها را در مخلوطکن بریزید یا له کنید. باید حدود دو پیمانه (530 گرم) کدوی له شده به دست بیاید.
مرحله دوم
کدو له شده، شکر، آب پرتقال، آب لیمو ترش و نمک را در یک تابه بزرگ بریزید. دانه های درون لوبیای وانیل را روی مخلوط بریزید.
مخلوط را روی حرارت متوسط بپزید و مدام آن را هم بزنید تا کدو نسوزد. وقتی مخلوط خودش را گرفت و دست به دست هم داد (حدود 10 دقیقه)، آن را در یک شیشه تمیز بریزید.
می توانید مارمالاد کدو حلوایی را روی پنکیک کدوحلوایی بریزید و این صبحانه سالم و خوش طعم را میل کنید.
نکته
- این مارمالاد را میتوانید فریز کنید.
- برای تهیه این مارمالاد از کدوحلوایی شیرین استفاده کنید.
مرحله اول
آهک را در یک و نیم لیتر آب حل کنید و از صافی رد کنید. کدوهای قالب زده را در آب آهک صاف شده بریزید و اجازه دهید پنج ساعت داخل آن بمانند. کدوها را هر نیم ساعت با یک قاشق چوبی هم بزنید
مرحله دوم
پس از پنج ساعت کدوها را آبکش کنید و زیر آب سرد بشویید تا آهک آن کاملا از بین برود.
کدوهای شسته شده را به مدت هشت ساعت در آب سرد قرار دهید و هر یک ساعت آب آن را عوض کنید . پس از گذشت هشت ساعت دوباره کدوها را زیر آب سرد بشویید. کدوهای شسته شده را روی پارچهای بگذارید تا آب اضافه آن کاملا گرفته شود .
مرحله سوم
شکر و چهار لیوان آب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید و شکر کاملا در آب حل شود.
شهد را حدود 25 دقیقه بجوشانید تا کمی غلیظ شود. کدوها را به همراه دو تکه چوب دارچین در شهد آب و شکر بریزد تا حدود یک ساعت و نیم با حرارت کم بجوشند.
مرحله چهارم
با توجه به طرز تهیه کدو حلوایی ، در 10 دقیقه آخر به آن آب لیمو اضافه کنید و مربا را از روی حرارت بر دارید. خلال پسته را روی مربا بریزید و سرو کنید.
نکته
- شیشه مربایتان حتما باید تمیز باشد. پس در صورت امکان قبل از ریختن مربا در شیشه آن را بجوشانید یا در فر قرار دهید.
- چوب دارچین را در شیشه ها بگذارید تا مربا عطر بیشتری بدهد.
- برای شست و شو کدوهای درون آهک، حتما از آب سرد استفاده کنید.