طرز تهیه مربا کدو حلوایی و مارمالاد آن به دو روش

به گزارش سبزوار امروز، مربا و مارمالاد برای صبحانه و عصرانه و سرو کنار دسرها، همیشه لازم است. مربا و مارمالاد کدوحلوایی بسیار خوشمزه و خوش­رنگ و خوش ­عطر است و همه از آن لذت می­ برند. در این مطلب طرز تهیه مربا کدو حلوایی و مارمالاد آن به دو روش آموزش داده می ­شود. روش اول سریع­تر و آسان­تر است و مارمالاد کدو­حلوایی به صورت پوره درست می ­شود. در روش دوم کدو­حلوایی­ ها خرد شده و ترد هستند. این مدل مربا کدوحلوایی تبریزی است و زمان بیشتری میگیرد.

طرز تهیه مربا کدو حلوایی و مارمالاد آن به دو روش
  • مواد لازم برای تهیه مربا کدوحلوایی (روش اول)

  • مواد لازم برای تهیه مربا کدوحلوایی (روش دوم)

کدوحلوایی (بدون تخم و خرد شده) 900 گرم

شکر 250 گرم

آب پرتقال دو قاشق غذاخوری

آب لیمو ترش یک قاشق غذاخوری

لوبیای وانیل نصف یک عدد (از طول بریده شود)

نمک نوک قاشق چای­خوری

کدوحلوایی (پوست گرفته و قالب زده) یک کیلو

آب لیمو (تازه) یک قاشق غذاخوری

شکر یک کیلو

آهک (آب نخورده) 250 گرم

چوب دارچین دو قطعه

خلال پسته به مقدار لازم

آب چهار لیوان

  • طرز تهیه مربا کدوحلوایی (روش اول)

  • طرز تهیه مربا کدوحلوایی (روش دوم)

مرحله اول

کدوها را بخار پز کنید. (حدود 30 دقیقه) وقتی کدوها کاملا پخته شد، آن­ها را در ظرفی بگذارید تا خنک شوند. سپس پوست کدو را جدا کنید و آنها را در مخلوط­کن بریزید یا له کنید. باید حدود دو پیمانه (530 گرم) کدوی­ له شده به دست بیاید.

مرحله دوم

کدو له شده، شکر، آب پرتقال، آب لیمو ترش و نمک را در یک تابه بزرگ بریزید. دانه ­های درون لوبیای وانیل را روی مخلوط بریزید.

مخلوط را روی حرارت متوسط بپزید و مدام آن را هم بزنید تا کدو نسوزد. وقتی مخلوط خودش را گرفت و دست به دست هم داد (حدود 10 دقیقه)، آن را در یک شیشه تمیز بریزید.

می توانید مارمالاد کدو حلوایی را روی پنکیک کدوحلوایی بریزید و این صبحانه سالم و خوش طعم را میل کنید.

نکته

  • این مارمالاد را می­توانید فریز کنید.
  • برای تهیه این مارمالاد از کدوحلوایی شیرین استفاده کنید.

مرحله اول

آهک را در یک و نیم لیتر آب حل کنید و از صافی رد کنید. کدوهای قالب زده را در آب آهک صاف شده بریزید و اجازه دهید پنج ساعت داخل آن بمانند. کدوها را هر نیم ساعت با یک قاشق چوبی هم بزنید

مرحله دوم

پس از پنج ساعت کدوها را آبکش کنید و زیر آب سرد بشویید تا آهک آن کاملا از بین برود.

کدوهای شسته شده را به مدت هشت ساعت در آب سرد قرار دهید و هر یک ساعت آب آن را عوض کنید . پس از گذشت هشت ساعت دوباره کدوها را زیر آب سرد بشویید. کدوهای شسته شده را روی پارچه­ای بگذارید تا آب اضافه آن کاملا گرفته شود .

مرحله سوم

شکر و چهار لیوان آب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید و شکر کاملا در آب حل شود.

شهد را حدود 25 دقیقه بجوشانید تا کمی غلیظ شود. کدوها را به همراه دو تکه چوب دارچین در شهد آب و شکر بریزد تا حدود یک ساعت و نیم با حرارت کم بجوشند.

مرحله چهارم

با توجه به طرز تهیه کدو حلوایی ، در 10 دقیقه آخر به آن آب لیمو اضافه کنید و مربا را از روی حرارت بر دارید. خلال پسته را روی مربا بریزید و سرو کنید.

نکته

  • شیشه مربایتان حتما باید تمیز باشد. پس در صورت امکان قبل از ریختن مربا در شیشه آن را بجوشانید یا در فر قرار دهید.
  • چوب دارچین را در شیشه­ ها بگذارید تا مربا عطر بیشتری بدهد.
  • برای شست­ و شو کدوهای درون آهک، حتما از آب سرد استفاده کنید.
منبع: کتاب کاله
انتشار: 27 آذر 1398 بروزرسانی: 31 فروردین 1399 گردآورنده: sabzevartoday.ir شناسه مطلب: 926

به "طرز تهیه مربا کدو حلوایی و مارمالاد آن به دو روش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مربا کدو حلوایی و مارمالاد آن به دو روش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید