30 ثانیه به میانگین زمان مطالعه ایرانی ها در دوران شیوع کرونا اضافه شد ، اخذ مجوز های متنوع سد راه فعالیت

به گزارش سبزوار امروز، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان مرتبط با کتاب های الکترونیکی گفت: در روز های کرونایی کشور طبق آخرین آمار 30 ثانیه به میانگین زمان مطالعه ایرانی ها اضافه شده است.

30 ثانیه به میانگین زمان مطالعه ایرانی ها در دوران شیوع کرونا اضافه شد ، اخذ مجوز های متنوع سد راه فعالیت

محمدصدوقی مدیرعامل شرکت دانش بنیان طاقچه در مصاحبه با خبرنگار فناوری خبرنگاران گفت: این شرکت در سال 92 با توسعه نسخه آزمایشی طاقچه و سپس رونمایی آن در سال 93، از گروه اصلی خود جدا شد و کار خود را به طور مستقل آغاز کرد.

صدوقی در خصوص محصول این شرکت توضیح داد: محصول این شرکت یک فروشگاه کتاب الکترونیکی و صوتی با نام طاقچه است که فایل کتاب های مختلف، روزنامه ها و مجلات را هم به صورت متنی و هم به صورت صوتی در اختیار کاربران قرار می دهد. این فروشگاه به وسیله سایت و اپلیکیشن به همین نام در دسترس کاربران قرار می گیرد و قابل دانلود در سیستم های مبتنی بر اندروید، iOS و ویندوز است.

وی اضافه نمود: ما برای ارائه محتوای کتاب ها با ناشران عظیم کشور و همچنین صاحبان آثار قرارداد هایی بسته ایم که تعداد این ناشران تا الان به هزار و 200 عدد رسیده و از میان آن ها می توانم به نشر چشمه، امیرکبیر، سوره مهر و بسیاری از ناشران مطرح کشور اشاره کنم. البته کتاب ها در حوزه های مختلف هستند که شامل کتاب های تخصصی پزشکی تا کتاب های کودک نیز می گردد. طاقچه هم اکنون 40 هزار عنوان کتاب و 30 هزار مجله و روزنامه در گنجینه خود دارد.

وی وجه متمایز دیگر طاقچه را فرمت استاندارد آن دانست و گفت: ما از فرمت استانداردی برای ارائه کتاب ها به کاربران استفاده نموده ایم که epub (نشر الکترونیک) نام دارد و فرمتی است که در تمامی دستگاه ها از گوشی و تبلت گرفته تا لپ تاپ و در سایز های مختلف گوشی قابل خواندن است و با این فرمت کاربر می تواند سایز فونت و فاصله خطوط را تغییر دهد و همچنین محتوای مورد نظرش را هایلایت و یادداشت گذاری کند.

صدوقی اضافه نمود: برای ارتباط با ناشران و نظارت آن ها بر فروش، پنل مدیریتی ناشران توسعه پیدا کرد که ناشران می توانند به وسیله آن گزارش فروش کتاب های خود و دیگر آمار های مرتبط را مشاهده نمایند. اما چیزی که موجب شد این شرکت دانش بنیان گردد، ریدر یا پلتفرم خوانشی است که برای فایل های epub توسعه دادیم و ePub Reader نام دارد. معمولا شرکت ها از ریدر های منبع باز یا اپن سورس استفاده می نمایند، اما ما این ریدر را از اساس خودمان نوشتیم و مزیتی که این ریدر نسبت به همتا های خود دارد، سرعت بالای آن و نحوه رمزنگاری فایل های کتاب است. برای نوشتن این برنامه از دو نفر از فارغ التحصیلان دانشگاه شریف و المپیادی های کامپیوتر استفاده کردیم.

مدیرعامل شرکت طاقچه همچنین در خصوص یکی از روش های بازاریابی این پلتفرم گفت: ما از یک مدل پرمخاطب و مفید برای بازاریابی استفاده کردیم که بازاریابی محتوایی نام دارد و در وبلاگ طاقچه با آدرس taaghch.com/blog در دسترس است و کاربران می توانند محتوا های جذابی را در خصوص کتاب ها بخوانند. صفر تا صد این کار از فراوری محتوا گرفته تا دریافت عکس ها کار گروه طاقچه است.

صدوقی هدف و برنامه این شرکت را این گونه توضیح داد: ما سعی داریم که فرهنگ مطالعه را در کشور ارتقا بدهیم و جامعه هدف مان نیز افرادی هستند که در حالت سنتی نمی توانند کتاب بخوانند، یا کسانی که در مترو و اتوبوس وقت کتاب خواندن را دارند. با این اپلیکیشن دیگر لازم نیست کتاب سنگین را با خود حمل نمایند و به غیر از این نیز کتاب ها را با قیمتی پایین تر از کتاب چاپی خریداری می نمایند. از سوی دیگر نیز ناشران کتاب های بیشتری را از این طریق به فروش می رسانند. به غیر از این، جامعه هدف ما کسانی هستند که کتاب به سختی به دست شان می رسد. به طور مثال، ایرانی هایی که در خارج از کشور زندگی می نمایند، دسترسی شان به کتاب های چاپی فارسی خیلی سخت است و طاقچه بهترین گزینه برای آن ها خواهد بود.

وی در خصوص شرایط فعلی این اپلیکیشن گفت: اپلیکیشن طاقچه تا به امروز 4 میلیون بار نصب شده و نزدیک به 2 میلیون حساب کاربری در آن ساخته شده است.

مدیرعامل شرکت دانش بنیان طاقچه در خصوص مسائل و چالش های پیش روی این شرکت گفت: مجوز های متعدد و بحث مالیات و دارایی و بیمه تامین اجتماعی مواردی هستند که همواره با آن ها دست به گریبان هستیم و همواره سد راه مان می شوند. از سوی دیگر زمانی که شرایط مالی بد می گردد و مردم تحت فشار قرار می گیرند، اولین چیز هایی که از سبد مصرفی خود حذف می نمایند، احتیاج های فرهنگی است که کتاب جزو آن ها به شمار می آید. حاکمیت و دولت، خصوصا وزارت ارشاد باید با ایجاد زیرساخت های توسعه، این شرایط را به نوعی عوض کند تا با فعالیت راحت تر بخش خصوصی، مردم بیشتر به سمت کتاب و کتابخوانی رو بیاورند.

وی چالش دیگر شرکتش را شرایط پاندمی کرونا دانست و اضافه نمود: شیوع این ویروس هم آثار مثبت برای شرکت ما در پی داشت و هم آثار منفی. آثار مثبت این بود که از نیمه اسفند پارسال تا اواخر فروردین سال جاری، میزان تقاضا برای کتاب و کتابخوانی به شدت افزایش یافت و در پلتفرم طاقچه شاهد بودیم که 40 میلیون دقیقه مطالعه کتاب در فضای این اپلیکیشن انجام شد و در این بازه زمانی میانگین مطالعه ایرانی ها 30 ثانیه افزایش یافت. آثار منفی آن نیز مجبور شدن بخشی از نیرو های ما به دورکار شدن بود.

وی در خصوص حامیان شرکتش گفت: متاسفانه حمایت هایی که از ما شده، به صورت مقطعی بوده، در حالی که ما بیشتر حمایت های زیرساختی و طولانی مدت احتیاج داریم. اما با این حال، بخش آموزش شهروندی شهرداری تهران یکی از حامیان ما در شرایط پاندمی کرونا بود. این معاونت در یک طرح ویژه به مناسبت روز جهانی کودک نیز به هر شهروند امکان خواندن یک کتاب از دسته کودک و نوجوان از طاقچه را به صورت رایگان و انتخابی فراهم کرد که بخشی از قیمت کتاب را شرکت ما و ناشر و بقیه را این معاونت متقبل شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 6 آذر 1399 بروزرسانی: 6 آذر 1399 گردآورنده: sabzevartoday.ir شناسه مطلب: 1656

به "30 ثانیه به میانگین زمان مطالعه ایرانی ها در دوران شیوع کرونا اضافه شد ، اخذ مجوز های متنوع سد راه فعالیت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "30 ثانیه به میانگین زمان مطالعه ایرانی ها در دوران شیوع کرونا اضافه شد ، اخذ مجوز های متنوع سد راه فعالیت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید