روغن کنجد چه فوایدی دارد؟
به گزارش سبزوار امروز، در این مقاله به آنالیز فواید کنجد با توجه به مطالعات اخیر می پردازیم که شامل تاثیر آن در سلامت قلب و پوست و مو می باشد.
خواص روغن کنجد برای سلامتی
روغن کنجد از دانه کنجد گرفته می گردد و روغن گیاهی شناخته شده ای نیست.
اما در حقیقت یکی از سالم ترین جایگزین روغن های گیاهی معمول است.نام علمی دانه های کنجد، sesamum indicum است و به رنگ زرد مایل به قهوه ای است.
منشا آن آفریقا است و به اندازه کمی در شبه قاره هند هم یافت می گردد.
روغن کنجد در سال های اخیر نسبت به عصاره آن محبوبیت زیادی پیدا نموده است.
اما برترین موقع برای گرفتن روغن کنجد زمانی است که دانه ها کاملا رسیده باشند.
روغن کنجد در آشپزی، مخصوصا آشپزی آسیا ازجمله چین، ژاپن، آسیای جنوب شرق و خاورمیانه کاربرد دارد.
روغن کنجد بخاطر تاثیرات مفیدش بر بدن و پوست در انجام ماساژ بکار می رود.
بعلاوه در خیلی از محصولات آرایشی از این محصول استفاده می گردد.
مشکل اصلی این است که دانه های کنجد احتیاج به تولید دستی دارد، چرا که همواره تقاضا از عرضه بالاتر است.
مقادیر قابل توجه ویتامین، املاح، ترکیبات ارگانیک و دیگر ترکیبات مفید در روغن کنجد علت سالم بودن این روغن است.
مراقبت از موروغن کنجد برای تقویت سلامت مو استفاده می گردد.
این روغن به حفظ رنگ طبیعی مو و کاهش ریزش مو یاری می نماید.
علاوه بر این، تاثیرات آنتی باکتریال روغن کنجد می تواند در از بین بردن پاتوژن ها یا جسم های خارجی که به پوست سر یا مو حمله می نمایند، یاری کند.
مراقبت از پوستروغن کنجد سرشار از روی است که یکی از مهمترین املاح برای حفظ سلامت پوست محسوب می گردد
کشسانی و نرمی پوست را افزایش می دهد و به کاهش بروز لکه پوستی و چین و چروک پوست ناشی از پیری زودرس یاری می نماید.
روغن کنجد همچون کرم ضد آفتاب عمل می نماید و لایه محافظی روی پوست ایجاد می نماید که روش دیگری برای حفاظت بدن در برابر مواد خارجی یا سموم نفوذ یافته در پوست است.
در بعضی نقاط از روغن کنجد برای درمان بیماری های قارچی پوست استفاده می گردد.
تقویت سلامت قلبهمچون اغلب روغن های گیاهی، روغن کنجد بخاطر داشتن اسید چرب خوشمزه و مقوی است.
مقادیر فراوانی اسید چرب اشباع نشده مانند سیسامول و سیسامین دارد.
چنین اسید های چربی سیستم قلبی عروقی را قوی می سازد و اندازه کلسترول را پایین می آورد.
این روغن می تواند سطح کلسترول موجود بدن را کاهش دهد و گرفتگی عروق را کم کند.
یعنی اگر روغن کنجد را به رژیم غذایی خود بیفزایید، از حمله قلبی و سکته مغزی در امان خواهید ماند.
تقویت استخوانمس، روی و کلسیم سه املاح اصلی برای رشد استخوان بدن می باشند، یعنی با قرار دادن مقادیر کافی از روغن کنجد در برنامه غذایی، اندازه رشد و نمو، بازسازی و ترمیم استخوان افزایش می یابد.
با بالا رفتن سن، روغن کنجد می تواند از پوکی استخوان و دیگر بیماری های استخوانی وابسته به سن جلوگیری کند.
رفع کردن نگرانیتیروزین موجود در روغن کنجد با فعالیت سروتونین مغز ارتباط مستقیم دارد.
سروتونین به ترشح آنزیم ها و هورمون های شادی آور یاری می نماید.
یعنی اگر از اضطراب یا افسردگی رنج می برید، روغن کنجد می تواند حالتان را تغییر دهد و بسیار یاری نماینده باشد.
سلامت دهانمتخصصان دندان مصرف این روغن را بشدت توصیه می نمایند.
طبق نظر دندان پزشکان، روغن را در دهان خود نگه دارید و دور دهان بچرخانید و سپس بیرون بریزید، با این کار، دندان ها سفید تر،پلاک های دندان کمتر و از دهان در برابر بیماری هایی مانند استرپتوکوک موتانت محافظت می نماید.
تاثیرات آنتی باکتریال این روغن از مهمترین دلایل ارتقا سلامت دندان است.
جلوگیری از سرطانروغن کنجد حاوی ترکیبات ارگانیک بنام فیتات است که با کاهش شیوع سرطان ارتباط مستقیمی دارد.
علاوه بر این، مهمیم روغن کنجد خیلی بالاست واین املاح ضروری با کاهش ابتلا به سرطان روده بزرگ ارتباط مستقیم دارد.
کلسیم موجود در روغن کنجد در جلوگیری از سرطان کولون موثر است.
تقویت جریان خون و متابولیسمبدن با داشتن مقادیر بالایی از مس و روی، در سطح بهینه کار می نماید.
مخصوصا از آنجایی که مس برای حفاظت از گلبول قرمز بسیار لازم است.
بنابرین درصد بالای مس موجود در روغن کنجد، موجب می گردد خون رسانی به اندام ها، بافت ها بخوبی انجام گردد و سبک زندگی سالم تری داشته باشید.
کاهش التهابمس ماده ضد التهاب طبیعی است و می تواند در کاهش التهاب و ناراحتی هایی مانند آرتروز و نقرس موثر باشد.
التهاب مفاصل را کاهش می دهد و موجب تقویت استخوان و رگ های خونی می گردد و به حفظ ساختاری محکم و قوی برای سالیان سال، بدون هیچ عارضه التهابی یاری می نماید.
احتیاطاگر از داروهای ضد انعقاد یا رقیق نماینده خون استفاده می کنید، قبل از افزودن روغن کنجد به برنامه غذایی، با پزشک صحبت کنید.
این روغن فشار خون را کاهش می دهد و خون را رقیق می نماید، بنابرین ترکیب این دو می تواند خطرناک باشد.
در غیر این صورت از خوردن آن لذت ببرید .
منبع: سایت راستینه
منبع: راسخون