خبرنگاران 460 هزار نفر از قالیبافان روستایی و عشایری کشور بیمه می شوند

به گزارش سبزوار امروز، تبریز - خبرنگاران - رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: بر اساس تفاهم نامه ای که با صندوق بیمه عشایر و روستایی امضا شده است، 460 هزار نفر از قالیبافان روستایی و عشایری کشور بیمه می شوند.

خبرنگاران 460 هزار نفر از قالیبافان روستایی و عشایری کشور بیمه می شوند

با ما همراه باشید و درباره وبلاگ ساعت اینترنتی بیشتر بدانید.

فرحناز رافع روز پنجشنبه در نشستی با مدیران سازمان صمت آذربایجان شرقی اضافه نمود: این قالیبافان با اساس تقاهم نامه منعقده شده با صندوق بیمه روستایی و عشایری کشور از بیمه پنج ساله برخوردار می شوند که یک سال نخست این بیمه برای قالیبافان رایگان خواهد بود و سهم بیمه گذار را در این بازه زمانی دولت پرداخت خواهد نمود.

وی با اشاره به اینکه سهم قالیبافان استان آذربایجان شرقی از بیمه عشایری و روستایی 40 هزار نفر است، گفت: تا کنون 21 هزار نفر از قالیبافان استان جهت استفاده از این بیمه معرفی شده اند .

رئیس مرکز ملی فرش ایران این اقدام را فرصت مغتنمی برای قالیبافان و کارفرمایان دانست و ادامه داد: در سالهای بعدی به صورت پلکانی سهم پرداختی دولت طی 5 سال کمتر خواهد شد و ما امیدواریم با پیگیری های صورت گرفته تعداد بیمه شده های تأمین اجتماعی را هم افزایش دهیم.

وی همچنین از پیش بینی های صورت گرفته در مورد بیمه درمان و تکمیلی قالی بافان و انعقاد تفاهم نامه با بیمه ایران اطلاع داد و گفت : تسهیلات معیشتی به قالیبافان سراسر کشور و همچنین فعالین صنایع جانبی نظیر روفوگران ، رنگرزان و طراحان تعلق خواهد گرفت.

وی گفت: به قالیبافانی که تسهیلات معیشتی دریافت نکرده و در شرایط کرونایی قرار دارند با هماهنگی صورت گرفته با بانک طرف قرارداد و بیمه ایران تسهیلات معیشتی اختصاص داده خواهد شد.

رافع بر ضرورت توجه به آموزش تأکید کرد و گفت : برگزاری برنامه های آموزشی مجازی در استان نیز پیگیری خواهد شد.

وی بحث صادرات محوری محصولات در حوزه هنر-صنعت فرش و تسهیلات صادراتی را بسیار مهم برشمرد و اضافه نمود : در صورت تصویب در شورای صادرات استان با مشارکت بخش خصوصی و دولتی موضوع پایانه صادراتی استان آذربایجان شرقی به منظور توسعه تجارت با کشورهای همجوار اجرایی خواهد شد.

رئیس مرکز ملی فرش ایران بر پیگیری برطرف موانع فراوری و تأمین مواد اولیه تأکید کرد و گفت: مهمترین چالش هنر- صنعت فرش در این بخش تحریم های ظالمانه و واردات مواد اولیه مثل ابریشم ، نخ ابریشم و مواد رنگرزی است و استان آذربایجان شرقی با وجود فعالیت کارخانجات توانمند در زمینه فراوری رنگ نخ ، امکان فراوری و تأمین رنگ مورد احتیاج کل کشور را دارد.

وی از احصای مسائل و موانع پیش روی فراوریکنندگان صنایع رنگ فرش اطلاع داد و اضافه نمود : در جریان بازدید مسائل فعالان حوزه رنگ آنالیز شد و در صدد برطرف موانع در این بخش هستیم .

رافع بهره برداری از کارخانه فراوری نخ در استان طی همین سفر و همزمان با دهه فجر 99 را گامی مهم در جهت فراوری و تأمین مواد اولیه فرش دستباف عنوان نمود و اضافه نمود: به وسیله تسهیلات اعطایی و بسترسازی های صورت گرفته و مشارکت بخش خصوصی و حمایت دولت، امیدواریم بتوانیم تعداد کارخانه های حوزه ریسندگی نخ برای فرش را افزایش دهیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان شرقی هم گفت: استان آذربایجان شرقی یکی از مهدهای اصلی فراوری، عرضه و صادرات فرش دستباف است و نزدیک به 200 هزار نفر قالیباف در این عرصه فعال می باشند .

حبیب امین زاده کوچ قالیبافان و کاهش تعداد قالیبافان را یکی از مهمترین دغدغه های اصلی فعالین هنر - صنعت فرش استان دانست و اضافه نمود: با تداوم این فرایند فرشی برای عرضه نخواهیم داشت و بیمه قالیبافان به طور جد به همکاری نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی ، مرکز ملی فرش ، اتحادیه های مربوطه و مسئولین دستگاههای مرتبط احتیاج دارد .

وی با بیان اینکه مصوبه دولت در سال 83 باید اجرایی گردد، گفت : با همکاری و هم افزایی زمینه جاری سازی بیمه قالیبافان را فراهم کنیم.

وی با تبیین و تشریح شرایط فعلی هنر - صنعت فرش استان ، گفت : در زمینه صادرات انواع کالاها علیرغم بیماری کرونا و مسدودیت مرزها شاهد رشد خوبی در ده ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل بوده ایم .

رئیس سازمان صمت استان آذربایجان شرقی ادامه داد: به رغم اینکه فرش دستباف یکی از صنابع اصلی و تاریخی استان می باشد ، اما سهم فرش در کالاهای صادراتی استان محقق نشده است و با توجه به برنامه های کلان کشور در حوزه صادرات بویژه 14 کشور همسایه و هند و چین به عنوان کشورهای هدف صادراتی عملکرد خوبی داشته ایم و در زمینه این راهبرد کلان کشوری پیروز بوده ایم .

وی موقعیت مرزی استان را فرصتی برای توسعه تجارت با کشورهای همسایه دانست و گفت : طی 10 ماه گذشته از آذربایجان شرقی به کشورهای عراق ، ترکیه ، ارمنستان و جمهوری آذربایجان انواع کالا صادر شده است .

امین زاده با تشریح بخشی از کالاهای صادراتی استان به کشورهای همجوار ، گفت : سوخت ، مواد پلاستیکی ، چدن و فولاد ، میوه ، خوراکی و نهاده های قابل کشت، شیرینی و شکلات ، مس و محصولات مسی از جمله کالاهای صادراتی استان بوده است .

وی صندلی فرش استان به عنوان کالای صادراتی مهم را خالی دانست و اضافه نمود : باید راهکارهای برون رفت و فرایندهای صادرات محوری این کالای ارزشمند پیش بینی و اجرایی گردد تا با همکاری بخش خصوصی و دولتی ، شرایط فراوری و تأمین به موقع فرش باکیفیت و خوب فراهم و دراختیار متقاضیان قرار گیرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان شرقی ضمن اشاره به ضرورت برنامه ریزی های مدون در این راستا و همچنین انتخابات اخیر در اتحادیه فرش ، ادامه داد: سال هاست موضوع بیمه قالیبافان از طرق مختلف به ویژه به وسیله مجلس شورای اسلامی دنبال می گردد و باید به این امر تحقق ببخشیم .

وی بر حمایت دولت از قالیبافان ، آموزش و راهنمایی تشکل ها که اتحادیه های مربوطه را شامل می شوند، تأکید کرد و تأمین مواد اولیه نظیر ملزومات فراوری رنگ مناسب برای نخ و همچنین نخ را از جمله مسائل این هنر - صنعت دانست و برطرف موانع فراوری را مهمترین اقدام حمایتی سازمان صمت استان عنوان نمود .

امین زاده ایجاد یک نمایشگاه دائمی با کیفیت حوزه صنعت فرش در استان را از دیگر اقدامات در دست پیگیری برشمرد و گفت : از ظرفیت های موجود در استان اعم از شهرداری ، اتحادیه ها و همچنین اقدامات حمایتی مرکز ملی فرش ایران در زمینه احداث این نمایشگاه دائمی که نمادی ماندگار از آذربایجان خواهد بود، بهره خواهیم برد.

وی بوم گردی و توجه جهانگردان به نمایشگاه دائمی فرش را در شناساندن این هنر - صنعت به جهانیان یک نمود عملکردی مهم برای استان عنوان نمود و گفت : هر جهانگرد علاقه مندی در بازدید از استان از نمایشگاه فرش نیز بازدید به عمل خواهد آورد.

رئیس سازمان صمت آذربایجان شرقی، ادامه داد: احداث پایانه خاص و ویژه برای هنر- صنعت فرش با یاری مرکز ملی فرش در ارزیابی و صادرات فرش استان یاری شایانی خواهد نمود .

وی برگزاری نمایشگاه مجازی فرش را در شرایط فعلی یکی از اقدامات اثربخش عنوان نمود و اضافه نمود: انتصاب استاندار آذربایجان شرقی به سمت رئیس ستاد توسعه تجارت با جمهوری آذربایجان از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت فرصتی عظیم برای افزایش مراودات تجاری و توسعه تجارت خارجی کشور و استان با کشورهای همجوار و راهیابی به بازراهای جهانی است .

امین زاده احداث یک نمایشگاه دائمی برای فرش در جمهوری آذربایجان را یک اقدام مهم در جهت صادرات هنر - صنعت فرش دستباف عنوان نمود و گفت: تخصیص یاری های اقتصادی سازمان توسعه تجارت و مرکز ملی فرش ایران در تحقق این امر با جدیت دنبال خواهد شد .

رئیس مرکز ملی فرش ایران در سفر 2 روزه به استان آذربایجان شرقی علاوه بر نشست مشترک با مدیران سازمان صمت استان ، اتحادیه ها و فعالین هنر - صنعت فرش استان ، از کارخانه رنگرزی غفوریان ، شرکت رنگ آذر ، شرکت ریسندگی رفیعی ، مجتمع قالی آلتین فرش تبریز و کارگاه تابلو فرش مجیدی در سردرود بازدید کرد .

منبع: ایرنا
انتشار: 12 اسفند 1399 بروزرسانی: 12 اسفند 1399 گردآورنده: sabzevartoday.ir شناسه مطلب: 1845

به "خبرنگاران 460 هزار نفر از قالیبافان روستایی و عشایری کشور بیمه می شوند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران 460 هزار نفر از قالیبافان روستایی و عشایری کشور بیمه می شوند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید