با کوچک ترین اشتباه بازار 100 ساله پسته را از دست می دهیم

به گزارش سبزوار امروز، خبرنگاران/کرمان دبیرکل انجمن پسته ایران گفت: رقیب پسته ما با برنامه وارد بازار شده و ما برنامه ای نداریم و بعضا برنامه ها تولید را هدف قرار داده و اگر اشتباه کوچکی داشته باشیم بازار 100 ساله را از دست می دهیم و معیشت 5 میلیون نفر با مشکل روبرو شده و قصه فرش کرمان تکرار می شود.

با کوچک ترین اشتباه بازار 100 ساله پسته را از دست می دهیم

حسین رضایی صبح امروز 13 آبان ماه در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی مسائل پسته اظهار کرد: در 27 استان کشور سطح زیرکشت پسته داریم که برخی استان ها قدمتی 100 ساله دارند و برخی 10 سال و در مجموع مردم 217 شهر و شهرستان درگیر پسته هستند و تنها در دو استان شاقتصادی و جنوبی امکان کشت این محصول نیست.

وی با اشاره به اینکه کیفیت و میزان آب در کشور در حال کم شدن است و مردم اقتصادی فکر می کنند، افزود: استان کرمان در هشت سال گذشته بالای 50 درصد محصول پسته کشور را تولید کرده به جز سال 97 و امسال که دچار خسارت شدید شد.

رضایی شرح داد: 212 هزار هکتار باغات مثمر پسته از 400 هزار هکتار کشور، در استان کرمان است و اقتصاد استان به ویژه در بخش کشاورزی به پسته وابسته است و در پی کاهش تولید در سال 97 به شدت اقتصاد استان متزلزل شد و روی مسائل بسیاری تاثیر گذاشت و امسال نیز 53 هزار تن تولید داشتیم.

دبیرکل انجمن پسته ایران گفت: سال قبل 135 هزار تن محصول در استان کرمان داشتیم در حالی که امسال محصول کل کشور نزدیک به 135 هزار تن بوده است.

وی با اشاره به بررسی بازار رقیب پسته ایران اظهار کرد: سال 94 تولید ما از امریکا بیشتر بود و بعد از آن در بقیه سال ها فرایند تولید آنها بیشتر شده و از سال 97 به بعد بالای 400 هزار تن تولید دارند.

رضایی شرح داد: رقیب با برنامه وارد بازار شده و ما برنامه ای نداریم و بعضا برنامه ها تولید را هدف قرار داده و اگر اشتباه کوچکی داشته باشیم بازار 100 ساله را از دست می دهیم و معیشت 5 میلیون نفر با مشکل روبرو شده و قصه فرش کرمان تکرار می شود.

وی با اشاره به اینکه بیشترین صادرات پسته را به شرق دور و چین داریم، بخشی از محصول نیز به اروپا، ترکیه، امارات و خاورمیانه صادر می شود و حفظ بازارها برای ما خیلی مهم است.

دبیرکل انجمن پسته ایران با اشاره به کاهش صادرات پسته در مهرماه امسال گفت: علت کاهش صادرات تفاوت ارز آزاد و دولتی است.

وی با اشاره به دیگر مسائل صادرکنندگان پسته افزود: بحث پیمان سپاری ارزی در مجموع تا به امروز چهار مرتبه در ایران(دو بار قبل و دو بار بعد از انقلاب) اجرا شده و همواره با شکست روبه رو بوده است.

رضایی بیان نمود: کاهش شدید تسهیلات آبیاری قطره ای، عدم تخصیص آب به اراضی پربازده و ... از دیگر مسائل مربوط به پسته است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 24 آذر 1400 بروزرسانی: 24 آذر 1400 گردآورنده: sabzevartoday.ir شناسه مطلب: 2263

به "با کوچک ترین اشتباه بازار 100 ساله پسته را از دست می دهیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با کوچک ترین اشتباه بازار 100 ساله پسته را از دست می دهیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید