استفاده از داروهای ایدز برای درمان کرونا در چین
به گزارش سبزوار امروز، مقامات پکن اعلام کردند که بعضی از بیمارستان های این شهر در کوشش برای جلوگیری از شیوع بیماری کشنده در ووهان از داروهای ایدز برای درمان مبتلایان به کروناویروس جدید استفاده می نمایند.
با تور چین سفری خاطره انگیز را تجربه کنید و از قدیمیترین تاریخچه آسیا دیدن کنید.
به گزارش ایسنا، بعضی از اخبار فضای مجازی حاکی از آن است که استفاده از داروی ایدز در درمان بیماری ناشی از کروناویروس جدید موثر بوده و بر اساس بیانیه کمیسیون بهداشت شهرداری پکن، کمیسیون بهداشت ملی چین نیز استفاده از این دارو را تاکید و اعلام نموده که داروهای لوپیناویر ریتوناویر در انبارهای دارویی پکن موجود است.
تا به امروز سه بیمارستان در پکن برای بستری و درمان بیماران کروناویروس معین شده که هر سه، درمان با داروهای ایدز را شروع نموده اند.
لوپیناویر و ریتوناویر دو داروی ضد ویروسی هستند که توانایی اتصال ویروس HIV به سلول های سالم و تکثیر آن ها را مسدود می نمایند و اغلب برای درمان بیماری ایدز به صورت ترکیبی مورد استفاده قرار می گیرند.
تحقیقات اجرا شده هم چنین حاکی از فواید بالینی قابل توجه استفاده از این داروها در معالجه سارس، نوعی کروناویروس شیوع یافته در سال های 2002 و 2003 میلادی است که از چین شروع شد.
به نوشته ساوث چاینا مورنینگ پست، این در حالی است که بسیاری از متخصصان از مؤسسات تحقیقات پزشکی در چین هنوز کارآمدی چنین روش درمانی را تایید ننموده اند. بر اساس مقاله منتشر شده در مجله لنست هیچ درمان ضد ویروسی برای عفونت کروناویروس ها اثبات نشده است اما در یک مطالعه کنترل شده، ترکیبی از دو داروی ضد ایدز لوپیناویر و ریتوناویر در بیماران مبتلا به کروناویروس SARS-CoV با مزایای قابل توجهی همراه بود.
بنابر اعلام مقامات سلامت در چین تا به امروز 56 نفر در این کشور بر اثر شیوع کروناویروس جدید جان خود را از دست داده اند. همچنین تا به امروز ابتلای نزدیک به 2000 نفر به این ویروس کشنده تایید شده است. طبق اعلام متخصصان، علائم این ویروس جدید ممکن است بعد از دو روز یا تا 14 روز پس از مواجهه با آن در فرد ظاهر گردد.
تا به امروز علاوه بر چین در کره جنوبی، ژاپن، سنگاپور، تایلند، تایوان، ویتنام، نپال، استرالیا، مالزی، عربستان سعودی، فرانسه، استرالیا، ایالات متحده و کانادا مواردی از ابتلا به این کروناویروس جدید گزارش شده است.
کروناویروس به یک گروه خاص از ویروس ها اطلاق می گردد و واژه کروناویروس از کلمه لاتین corona یا کلمه یونانی κορώνη به معنی تاج یا هاله گرفته شده است. این واژه به مشخصه ظاهری ویریون ها (شکل عفونی ویروس) که در زیر میکروسکوپ الکترونی دیده می گردد، اشاره دارد که حاشیه ای از سطح بزرگ و پیازدار داشته و یادآور تصویری از یک تاج سلطنتی یا تاج خورشیدی است. نسخه ویروسی شایع شده در چین نیز یکی از سویه های جدید کروناویروس هاست که با عنوان 2019nCoV نامگذاری شده است. کروناویروس ها در بدن انسان موجب بروز عفونت های تنفسی و بیماری هایی شبیه سرماخوردگی و در موارد حادتر ذات الریه می شوند.
منبع: عصر ایران