آشنایی با چشمه گراب مشهد Garab
به گزارش سبزوار امروز، چشمه گراب مشهد
در این مطلب از وب سایت گردشگری خبرنگاران شما را با چشمه گراب مشهد آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
چشمه گراب که بسیاری از مردم محلی به آن گررو یا گوراب هم می گویند، در واقع یک پدیده طبیعی است که شامل چندین چشمه با رنگ های مختلف می گردد. به عقیده بعضی از زبان شناسان، واژه گراب از ترکیب دو واژه گوگرد و آب به دست آمده است و اشاره به وجود مواد گوگردی در این آب دارد. بعضی دیگر هم معتقدند که این نام به طعم تند و تیز آب و یا خواص درمانی آن برای پوست اشاره دارد.
چشمه گراب مشهد یک چشمه نیست، بلکه یک مجموعه از چندین چشمه است که چشمه های بزرگتر با فواصل 500 متری به صورت تپه هایی آتش فشانی از دل مجموعه ای از غارهای زیرزمینی که تا به حال کسی پیروز به نقشه برداری و کشف آن نشده بیرون زده اند و طبیعتی بی بدیل را ایجاد نموده اند.
آب این چشمه دارای مواد معدنی فراوانی مانند املاح کلر،کلسیم، منیزیم، سولفات و یونهای بی کربنات است که برای درمان طیف وسیعی از بیماری های پوستی و درونی، مورد استفاده مردم محلی و راه بلدان دشت مشهد است.
اصلی ترین چشمه و پر آب ترین شان، در دل حفره ای بالای یک تپه سنگی قرار گرفته است. تپه، تقریبا، 15 تا 20 متر از سطح منطقه بلندی دارد و حفره، تا به سطح آب برسد، تقریبا 6 تا 8 متر، گود است.
در کنار این چشمه اصلی، ده، دوازده چشمه ریز و درشت دیگر هم هست که اطراف چشمه اصلی پراکنده اند. آب همه چشمه ها، کم و بیش کدر است و هر جا رسوب نموده، طیفی از رنگهای زرد لیمویی تا سرخ مسی به جا گذاشته است.
چشمه ها آن قدرها پر آب نیستند. از هر کدام از چشمه ها، جوی باریک آبی به بیرون می ریزد. جویی که چند متری را خیس نموده و به خاتمه رسیده است. شکل سنگی محوطه، البته منحصر به فرد و زیبایی چشمه ها را بیشتر نموده است.
دسترسی
چشمه گراب در مسیر جاده قدیم مشهد به نیشابور و در فاصله یک کیلومتری جنوب این جاده واقع شده است و فاصله آن از شهر مشهد در حدود 50 کیلومتر است. نام این چشمه از نام روستایی که در نزدیکی اش قرار گرفته است یعنی روستای گراب گرفته شده است. البته انتظار نداشته باشید که مسیر دسترسی این چشمه چندان مطلوب باشد زیرا این چشمه ارزشمند آن طور که باید مورد توجه قرار نگرفته است.
منبع: تاپ تراول