امضای پیمان تجارت آزاد اتحادیه اروپا با ویتنام
به گزارش سبزوار امروز، اتحادیه اروپا و ویتنام بعد از سال ها مذاکره پیروز شدند پیمان تجارت آزاد امضا نمایند. ویتنام یکی از شرکای مهم تجاری اتحادیه اروپا در جنوب شرق آسیا است. ویتنام و اتحادیه اروپا سالانه حدود 50 میلیارد دلار تبادلات تجاری دارند.
با تور ویتنام همراه باشید.
به گزارش دویچه وله، ویتنام و اتحادیه اروپا بعد از سال ها مذاکره روز یکشنبه نهم تیر (30 ژوئیه) توافقنامه تجارت آزاد و حفاظت از سرمایه گذاری امضاء کردند.
سیسیلیا مالمستروم، کمیسر امور تجاری اتحادیه اروپا در مراسم امضا قراداد تجاری با ویتنام در هانوی گفت اتحادیه اروپا به وسیله تبادلات تجاری می خواهد تاثیر مثبتی بر منطقه بگذارد.
بر اساس پیمان جدید تجاری 99 درصد مالیات گمرکی کالا و محصولات میان ویتنام و اتحادیه اروپا به زودی برداشته خواهد شد.
مذاکرات تجاری بین ویتنام و اتحادیه اروپا سال ها پیش شروع و توافق هایی نیز هم بین طرفین امضا شده است. اما با توجه به وضعیت حقوق بشر در این کشور امضاء نهایی آن به تعویق افتاده بود.
خانم سیسیلیا مالمستروم کمیسر امور تجاری اتحادیه اروپا به خبرگزاری فرانسه گفته است که امضا قرارداد تجاری نمی تواند موضوع حقوق بشر را حل نماید اما کانال گفت وگوی صادقانه ای را باز می نماید.
استقبال آلمان از امضا پیمان تجارت آزاد با ویتنام
پتر آلتمایر، وزیر اقتصاد آلمان از امضاء پیمان تجاری با ویتنام استقبال نموده است. آلتمایر گفت پس از امضا پیمان بر سر تجارت آزاد با گروه کشورهای آمریکای جنوبی موسوم به مرکوسور و اتحادیه اروپا، توافق با ویتنام یک نشانه قوی برای تجارت مبتنی بر قوانین و مقابله با سیاست حمایتگرایانه در اقتصاد است.
سیاست حمایتگرایانه در اقتصاد سیاستی است که به وسیله آن کوشش می گردد با وضع تعرفه گمرکی بر کالاهای وارداتی و محدود کردن واردات از دیگر کشورها جلوی تجارت آزاد بین کشورها گرفته گردد.
متن توافقنامه تجاری امضا شده باید توسط مجلس اروپا و مجلس ویتنام تائید گردد. بخش جداگانه مربوط به حفاظت از سرمایه گذاری هم باید توسط مجلس های ملی کشورهای عضو اتحادیه اروپا مورد تایید قرار گیرد.
ویتنام یکی از شرکای مهم مالی اتحادیه اروپا در جنوب شرقی آسیا به حساب می آید. این کشور فراوری کننده مهم لوازم الکتریکی و منسوجات برای بازار اروپا است. ویتنام با جمعیت 95 میلیون نفری بازاری پرسود برای شرکت های اروپائی تلقی می گردد.
ویتنام بعد از سنگاپور دومین شریک تجاری اتحادیه اروپا در میان اعضای اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا آسه آن است.
منبع: همشهری آنلاین