پیشنهادات رایزنان علمی به دانشگاه آزاد برای افزایش همکاری های بین المللی

به گزارش سبزوار امروز، نشست آنالیز ظرفیت توسعه همکاری عملی و بین المللی دانشگاه آزاد اسلامی با کشور های تحت مسئولیت رایزنان علمی ج. ا. ایران صبح امروز، 26 مهرماه 1400 برگزار گردید.

پیشنهادات رایزنان علمی به دانشگاه آزاد برای افزایش همکاری های بین المللی

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرنگاران، نشست آنالیز ظرفیت توسعه همکاری عملی و بین المللی دانشگاه آزاد اسلامی با کشور های تحت مسئولیت رایزنان علمی ج. ا. ایران صبح امروز 26 مهر ماه 1400 برگزار گردید.

در این نشست نجفی، رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در روسیه، روسیه سفید و آسیای میانه، کریمیان مدیریت همکاری علمی و بین الملل دانشگاه شهید بهشتی مرجع ملی همکاری های علمی و بین المللی با کشورهای روسیه و قزاقستان، وفایی رایزن فرهنگی و علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در چین و ژاپن و کره جنوبی به سخنرانی پرداختند.

خروج 140 میلیون دلار از کشور با ورود دانشجویان به دانشگاه های تایید نشده روسیه

نجفی در این نشست گفت: روابط با شرق نمی تواند صرفا در حوزه سیاسی - امنیتی باقی بماند و باید در حوزه علم و فناوری هم توسعه یابد. برنامه بین المللی سازی با شناخت مزیت های نسبی در یک رقابت ملی در روسیه مورد توجه است؛ به طوری که دو میلیارد دلار در اختیار دانشگاه ها قرار می گیرد تا در یک رقابت به فعالیت علمی بپردازند.

وی با بیان اینکه یکی از محور ها و چالش های اصلی ما بحث همکاری علمی و فناوری و وجود منابع با ثبات در حمایت از این فعالیت ها است، اظهار کرد: در کشور روسیه توسعه آموزش عالی و علم و فناوری خیلی گسترده است. ما باید زیست بوم روسیه را با ریشه های اصلی آن مرور کنیم تا بتوانیم تعامل با کشور ها را داشته باشیم. هیچ مجموعه ای بدون داشتن برنامه راهبردی نمی تواند خود را در معرض کار ها قرار دهد و از آن ها استفاده کند. با گستردگی که نظام فناورانه در روسیه دارد ما باید هوشمندانه تر منابع خود را متمرکز کنیم. به همین منظور صرفا نباید به ظرفیت های کلاسیک توجه کرد و ظرفیت های دیگر را نادیده گرفت.

وی ادامه داد: تعداد دانشگاه های مورد تایید در روسیه 8 مورد است، اما متاسفانه به علت شبکه ای که در پی سود اقتصادی است دانشجویان به دانشگاه های دیگر هم می فرایند که از این طریق 140 میلیون دلار از کشور خارج می گردد. دانشگاه آزاد می تواند این فرآیند را به نفع خود رقم زند.

نجفی اظهار کرد: دولت روسیه با موضوع آژانس بین المللی سالیانه 15 هزار بورس ارائه می داد که سهم ایران از این تعداد 90 نفر بود. اکنون این ظرفیت را افزایش داده است؛ به طوری که سهمیه ایران به 300 نفر رسید. با این تفاوت که این بورسیه را روسیه انتخاب می نماید که به چه افرادی بدهد بنابراین منافع دولت روسیه با این 300 نفر بیشتر تامین خواهد داشت. امیدواریم کشور ایران هم بخشی از بورسیه را به انتخاب ایران اختصاص دهد. متاسفانه به علت مسائل اقتصادی در سال های اخیر اعزام دانشجویان و اساتید به روسیه کاهش یافته است. بنده اعتقاد دارم بورسیه ها باید بسیار مورد توجه قرار گیرند.

بسترسازی برای همکاری های دو جانبه و چند جانبه؛ مهم ترین وظیفه کارگروه همکاری های بین المللی

در ادامه این نشست کریمیان؛ مدیر همکاری علمی و بین الملل دانشگاه شهید بهشتی مرجع ملی همکاری های علمی و بین المللی با کشورهای روسیه و قزاقستان گفت: کارگروه ملی و همکاری های بین المللی در سال 95 با مجوز وزارت علوم به دانشگاه شهید بهشتی واگذار شد. اکنون با 61 مرکز پژوهشگاه می توانیم بگوییم که بزرگترین کارگروه در حوزه خود است بنده به نوبه خود الحاق دانشگاه آزاد را به این کارگروه تبریک می گویم.

وی ادامه داد: رصد فعالیت اعضای کارگروه و پس از آن بسترسازی برای همکاری های دو جانبه و چند جانبه یکی از وظایف این کارگروه است.

وی اضافه کرد: این کارگروه برای اولین بار یک بستر آنلاین ایجاد نموده است تا همکاران فعالیت های خود را در آن درج نمایند.

کریمیان با بیان اینکه یکی از مهمترین فعالیت های این کارگروه تعیین سازی حوزه های همکاری است، اظهار کرد: برای ما ناخوشایند است که دو دانشگاه که با یک کشور ارتباط دارند هر دو یک پروژه را برای همکاری به آن کشور معرفی نمایند. زیرا در این صورت تعیین می گردد که این دو دانشگاه هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند ما سعی نموده ایم در این کارگروه به این حوزه سروسامان دهیم.

وی در خاتمه اعلام نمود: ما به دانشگاه آزاد همکارهای همکاری را معرفی می کنیم تا این دانشگاه بتواند آزادانه به انتخاب شریک بین المللی بپردازد.

دانشگاه های چین برخلاف ما هدف محور هستند

همنچنین وفایی رایزن فرهنگی و علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در چین و ژاپن و کره جنوبی در ادامه این نشست گفت: روابط ایران و چین در همه ابعاد بسیار باشکوه است. چین ویژگی هایی دارد که آن را از کشور های دیگر متمایز می نماید به همین علت بسیاری از کشور ها چین را به عنوان مقصد هدف خود انتخاب می نمایند.

وی با بیان اینکه نیم میلیون نفر در دانشگاه های چین تحصیل می نمایند، اظهار کرد: از این تعداد 3000 دانشجو متعلق به کشور ایران است دانشگاه های چین هدف محور هستند و این هدف برای هر کدام از دانشگاه ها تعریف شده است. برخلاف کشور های ما که صرفا در جهت ازدیاد آمار به چاپ مقاله می پردازند در کشور چین اگر یک مقاله در جهت برطرف مشکل نباشد مورد توجه واقع نمی گردد.

وفایی ادامه داد: دانشگاه آزاد در بعضی رشته ها ظرفیت خوبی دارد به همین منظور می تواند شریک علمی خود را در چین تعیین کند. دانشگاه های چین ویژگی بارزی را دارند که کشور های دیگر از آن برخوردار نیستند به عنوان مثال در بسیاری از کشور ها فعالیت ها باید از وزارتخانه عبور کند، اما در این کشور دانشگاه ها نوعی روابط آزادانه دارند. دانشگاه آزاد می تواند برای افزایش همکاری علاوه بر ظرفیت رایزن های علمی از دانشجویان نخبه هم به عنوان نماینده دانشگاه آزاد برای افزایش همکاری ها استفاده نمایند.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 15 آبان 1400 بروزرسانی: 15 آبان 1400 گردآورنده: sabzevartoday.ir شناسه مطلب: 2223

به "پیشنهادات رایزنان علمی به دانشگاه آزاد برای افزایش همکاری های بین المللی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پیشنهادات رایزنان علمی به دانشگاه آزاد برای افزایش همکاری های بین المللی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید