تفاوت بین عفونت سینوس ها با کرونا

به گزارش سبزوار امروز، تهران (پانا) - بعضی از علائم کووید - 19 ممکن است مشابه عفونت سینوس ها باشند. علائمی مانند گرفتگی بینی، گلودرد یا تب ممکن است باعث شوند شک کنید که آیا دچار عفونت سینوس ها شده اید یا کووید - 19.

تفاوت بین عفونت سینوس ها با کرونا

به گزارش تبیان، سینوس ها حفره های هوایی هستند که پشت صورتتان قرار دارند. وقتی مایعات در سینوس هایتان جمع می شوند، ویروس ها و باکتری ها می توانند تکثیر شده و منجر به عفونت شوند. کووید 19 یک بیماری ویروسی است که مقدار آن در نواحی بینی و سینوس ها می تواند زیاد باشد. بعضی از علائم کووید - 19 ممکن است مشابه عفونت سینوس ها باشند. علائمی مانند گرفتگی بینی، گلودرد یا تب ممکن است باعث شوند شک کنید که آیا دچار عفونت سینوس ها شده اید یا کووید - 19.

چگونه تفاوت عفونت سینوس و کووید - 19 را تشخیص دهیم؟

عفونت سینوس و کووید - 19 در خیلی از علائم مشترک اند:

. گرفتگی یا آبریزش بینی

. سردرد

. گلودرد

. سرفه

. تب

. خستگی

بعضی از علائم عفونت سینوس ها با علائم کووید - 19 متفاوت اند:

. درد سینوس یا احساس فشار در بالای گونه ها، پیشانی یا قسمت داخلی چشم ها

. ترشحات پشت بینی یا حلق

. دندان درد

. بوی بد دهان

. کاهش حس بویایی

. رنگ متفاوت ترشحات بینی

درد و فشار سینوس ها و ترشحات پشت بینی، معیارهایی هستند که به خوبی نشان می دهند موضوع عفونت سینوس ها مطرح است. این علائم معمولا همراه با دیگر علائم عفونت سینوس ها مانند گرفتگی بینی یا آبریزش بینی رخ می دهند.

علائم منحصر به کووید - 19 که به ندرت در عفونت سینوس دیده می شوند:

. تنگی نفس

. بدن درد

. مسائل گوارشی مانند تهوع و اسهال و استفراغ

. از دست دادن حس بویایی و چشایی

در 60 درصد از موارد عفونت سینوس ها یا سرماخوردگی، کاهش حس بویایی می تواند روی دهد. در کووید - 19، از دست دادن حس بویایی و چشایی تقریبا به صورت کامل رخ می دهد و حتی بدون گرفتگی یا آبریزش بینی هم می تواند وجود داشته باشد. تحقیقات نشان داده اند از دست دادن حس بویایی و چشایی در اثر کووید - 19 به طور میانه تا ده روز وجود دارد. بیشتر افراد در عرض 28 روز، حس بویایی و چشایی شان برمی گردد.

دیگر راه های تشخیص تفاوت عفونت سینوس با کووید - 19

از راه های زیر هم می توان تفاوت عفونت سینوس با کووید - 19 را تشخیص داد:

. علائم برای اولین بار چه زمانی ظاهر شدند؟

. علائم چقدر طول کشیدند؟

. علائم چقدر شدیدند؟

علائم برای اولین بار چه زمانی ظاهر شدند؟

علائم عفونت سینوس ها معمولا ناگهانی ظاهر می شوند اما علائم کووید - 19 می توانند تدریجی و طی دو تا چهارده روز بعد از قرار گرفتن در معرض ویروس کرونا خود را نشان دهند.

عفونت سینوس ها اغلب بعد از یک بیماری ویروسی معمولی مانند سرماخوردگی یا آنفلوآنزا اتفاق می افتد. اگر علائم تان بعد از اینکه به تازگی بیمار بوده اید ایجاد شده اند پس به احتمال زیاد دچار عفونت سینوس هستید.

ویروس هایی که باعث سرماخوردگی یا آنفلوانزا می شوند معمولا در ماه های پاییز و زمستان منتشر می شوند؛ اما ویروس عامل کووید 19 می تواند در هر زمانی از سال وجود داشته باشد.

هر چند عفونت سینوس ها می تواند فورا بعد از کووید 19 روی بدهد؛ اما تا به امروز هیچ گزارش تحقیقاتی در این مورد ارائه نشده است.

در ضمن عفونت سینوس ها می تواند بعد از قرار گرفتن در معرض آلرژن ها یا محرک ها مانند گرده ، موی حیوان خانگی و دود سیگار ایجاد گردد. اگر آلرژی دارید یا اخیرا با محرکی در تماس بوده اید ممکن است در معرض یک عفونت سینوسی باشید.

علائم چقدر طول کشیدند؟

عفونت سینوسی معمولا در عرض دو تا سه هفته برطرف می گردد اما کووید - 19 بسته به شدت و شرایط عمومی سلامت فرد، حدودا یک تا دو هفته طول می کشد.

مطالعه ای در سال 2020 که روی 270 بیمار سرپایی کووید - 19 انجام شد نشان داد 175 نفر از این افراد گزارش کردند بعد از تقریبا 7 روز مثبت شدن تست کرونای خود، به شرایط معمول سلامتی خود بازگشتند.

بعضی از علائم مانند سرفه و از دست دادن حس بویایی یا چشایی ممکن است طولانی تر شوند. بعضی از افراد ممکن است کلا دچار عوارض بلندمدت تر کووید - 19 شوند، مثلا دسته ای از علائم این بیماری هفته ها یا حتی ماه ها طول بکشند.

علائم چقدر شدیدند؟

بیشتر موارد عفونت سینوسی خود به خود و بدون عوارض شدید برطرف می شوند. اگر عفونت سینوسی ناشی از باکتری باشد ممکن است به مصرف آنتی بیوتیک احتیاج داشته باشید.

خیلی از موارد کووید - 19 ممکن است خفیف تا میانه باشند. سازمان بهداشت جهانی تخمین می زند بیست درصد از افرادی که به کووید - 19 دچار می شوند، بیماری شان شدید یا بحرانی می گردد. افراد سالمند و آن هایی که بیماری های زمینه ای دارند بیشتر در معرض کرونای شدید هستند.

پس چه باید بکنید؟

وقتی متوجه شدید عفونت سینوس دارید یا کووید 19 چه باید بکنید؟

عفونت سینوس ها

یک عفونت سینوسی معمولا خودش برطرف می گردد و با راهکارهای خانگی قابل تسکین است. در مواردی نادر، عفونت سینوسی می تواند فراتر از حفره های سینوس منتشر شده و علائم شدیدتری ایجاد نماید. اگر دچار سردرد شدید یا گرفتگی و آبریزش بینی هستید و چند هفته طول کشیده است حتما به پزشک مراجعه کنید.

کووید - 19

اگر علائم کووید - 19 را دارید فورا تست کرونا بدهید. این تنها راه است که مطمئن شوید کووید - 19 دارید یا بیماری دیگری. تا زمان معلوم شدن نتیجه تست در خانه بمانید؛ این کار یاری می نماید ویروس به دیگران منتقل نگردد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟

حتی اگر با اطمینان می دانید عفونت سینوس یا کووید - 19 دارید، در صورتی که علائم تان بهتر نشدند یا بدتر شدند حتما با یک پزشک مشورت کنید. اگر علائم شدید کووید - 19 را دارید فورا به پزشک مراجعه کنید:

. مشکل در تنفس

. درد یا فشار در قفسه سینه که برطرف نمی گردد

. کبود یا خاکستری شدن پوست، لب ها یا ناخن انگشتان

. مشکل در بیدار ماندن

. مشکل در بیدار شدن

. گیجی و آشفتگی

تحت چه درمانی قرار خواهید گرفت؟

درمان عفونت سینوسی و کووید - 19 تشابهات و تفاوت هایی دارد:

عفونت سینوس ها

خیلی از عفونت های سینوسی ناشی از ویروس ها هستند، بنابراین معمولا به آنتی بیوتیک احتیاجی نیست. در بعضی موارد یک عفونت سینوسی با مراقبت های خانگی بهبود می یابد:

. استراحت کردن

. نوشیدن مایعات زیاد برای رقیق شدن ترشحات

. استفاده از کمپرس گرم روی بینی و پیشانی برای کاهش فشار

. استنشاق بخور گرم، مثلا با ایستادن زیر دوش آب گرم

. استفاده از آب نمک برای شستشوی سینوس ها

. مصرف داروهای بدون نسخه برای کاهش تب و ناراحتی و گرفتگی بینی

کووید - 19

علائم خفیف تا میانه کووید - 19 معمولا در خانه و با استفاده از همان راهکارهایی که برای عفونت سینوس ها گفته شد درمان می شوند، یعنی استراحت کردن، نوشیدن مایعات فراوان و استفاده از داروهای بدون نسخه. اما علائم شدیدتر کووید - 19 احتیاج به درمان های بیمارستانی دارند. بعضی از درمان های احتمالی شامل موارد زیر می شوند:

. مکمل اکسیژن

. رمدسیویر، یک داروی ضدویروس

. دگزامتازون، یک داروی استروئیدی

. مونوکلونال آنتی بادی کووید - 19

. کنوالسنت پلاسما (پلاسمای بهبودیافتگان)

. ونتیلاتور مکانیکی

بعد از تشخیص چه باید کرد؟

حالا به این می پردازیم که بعد از تشخیص کووید - 19 یا یک عفونت سینوسی چه باید بکنید.

عفونت سینوسی

اگر دچار عفونت سینوس هستید، از روش های خانگی گفته شده یاری بگیرید. شاید کمی طول بکشد تا علائم بهتر شوند اما باید در عرض دو یا سه هفته برطرف شوند. اگر علائم بهتر نشدند یا بعد از ده روز بدتر شدند با پزشک تماس بگیرید. شاید احتیاج به آنتی بیوتیک داشته باشید.

کووید - 19

اگر تست کرونای تان مثبت شد اقدامات زیر را انجام دهید:

. در خانه بمانید. خیلی مهم است که طی دوره نقاهت خود در خانه بمانید تا ویروس را به دیگران انتقال ندهید، مگر اینکه احتیاج به مراقبت های پزشکی داشته باشید.

. خود را از دیگران جدا کنید. اگر با افراد دیگر زندگی می کنید خود را از آن ها جدا کنید. اتاق خواب و سرویس بهداشتی شما باید جدا باشد و اگر مجبورید با دیگران ارتباط داشته باشید حتما ماسک بزنید.

. علائم تان را پیگیری کنید. کووید - 19 می تواند شدید گردد، پس حتما به علائم تان دقت کنید.

. از خودتان مراقبت کنید. از روش های خانگی گفته شده برای تسکین علائم تان بهره ببرید.

. بهداشت را کاملا رعایت کنید. دست ها را مکررا بشویید، موقع عطسه و سرفه جلوی دهانتان را بپوشانید و سطوح را مرتبا ضدعفونی کنید.

. اگر پیش از مثبت شدن تست کرونای تان با افرادی در تماس بوده اید به آن ها اطلاع دهید که باید تست بدهند.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها می گوید بیشتر افراد احتیاجی به تست مجدد برای انتها دادن به قرنطینه خود ندارند. اگر تمام موارد زیر در موردتان صدق کند می توانید از قرنطینه خارج شوید:

. دست کم ده روز از ظاهر شدن علائم تان گذشته است.

. دست کم 24 ساعت است که تب نداشته اید و داروی تب بُر مانند استامینوفن یا ایبوپروفن مصرف نکرده اید.

. علائم تان کلا کمتر شده اند.

عوارض بلند مدت کووید - 19

عوارض بلند مدت کووید - 19 می توانند هفته ها یا ماه ها طول بکشند. اگر فکر می کنید دچار این عوارض هستید، راه های کنترل آن ها را یاد بگیرید. بعضی از علائم عوارض بلندمدت کووید - 19:

. خستگی زیاد

. تنگی نفس

. مه مغزی

. تپش قلب

. دردهایی در عضلات و مفاصل

در انتها

عفونت سینوسی نسبتا شایع بوده و خطرناک نیست. بیشتر عفونت های سینوسی در عرض چند روز برطرف شده و عوارض طولانی ندارند. اما کووید - 19 جدی تر بوده و می تواند عوارض بلندمدت تری ایجاد نماید. در ضمن این بیماری بی نهایت مُسری است، بنابراین خیلی مهم است تا زمانی که خوب نشده اید و واکسن نزده اید خودتان را ایزوله کنید.

معلوم نیست ابتلا به کووید - 19 تا چه مدت به شما ایمنی می دهد، بنابراین همچنان ضروری است واکسن کووید - 19 را دریافت کنید. اگر با مونوکلونال آنتی بادی یا کنوالسنت پلاسما تحت درمان قرار گرفته اید، پیش از واکسینه شدن باید 90 روز صبر کنید.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 8 آبان 1400 بروزرسانی: 8 آبان 1400 گردآورنده: sabzevartoday.ir شناسه مطلب: 2215

به "تفاوت بین عفونت سینوس ها با کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تفاوت بین عفونت سینوس ها با کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید